Проверка на Инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС) установи, че

...
Проверка на Инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС) установи, че
Коментари Харесай

ВСС не намери нарушения по случая с Дебора Михайлова

Проверка на Инспектората на Висшия правосъден съвет (ВСС) откри, че Районният и Окръжният в съд в Стара Загора са спазили всички периоди, когато за първи път са гледали мярката на Георги Георгиев, арестуван за нанесената телесна щета на 18-годишата Дебора Михайлова. Това оказва се от известие на Инспектората на Висш съдебен съвет до медиите.

Разпределението на ограниченията е осъществено по дежурство при съблюдаване на правилото на инцидентния асортимент.Окръжният съд е пуснал Георгиев от ареста, защото в заключението на съдебномедицинската експертиза е посочено, че уврежданията на Дебора Михайлова, „ колкото и многочислени да са, засягайки както главата, по този начин и тялото и крайниците на същата, в случай че и да сочат на грубо по своя темперамент действие, в последна сметка поотделно и в цялост са предизвикали краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота “, като съгласно Наказателния кодекс те са лека телесна щета.Проверката стига до извода, че по образуването, инцидентното систематизиране, насрочването, придвижването и приключването на двете каузи не са открити нарушавания.

Припомняме, че 18-годишната Дебора беше подстригана, пребита и рязана 22 пъти с макетно ножче от 26-годишния охранител Георги Георгиев. Скандалът гръмна, откакто прокурорка решила, че зверското нахлуване провокирало лека телесна щета. В последна сметка Георгиев беше арестуван по обвиняване, че е заплашвал потърпевшото момиче.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР