Проверени са и двете фирми - собственици на катастрофиралите камион

...
Проверени са и двете фирми - собственици на катастрофиралите камион
Коментари Харесай

Шофьорът на катастрофиралия край Микре бус имал акт за претоварване


Проверени са и двете компании - притежатели на авариралите камион и рейс. Те имат всички нужни лицензи и разрешителни за осъществяване на публичен и товарен транспорт, оповестиха от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията след осъществената незабавна инспекция, разпоредена от министър Ивайло Московски, във връзка зародилия през днешния ден пътен случай сред рейс и камион в региона на с. Микре.

Фирмата притежател на камиона е „ Камаджиев-Милк “ ЕООД, а на рейса -„ ВИ-ЕМ “ ЕООД. На „ ВИ-ЕМ ЕООД “ е правена сложна инспекция в края на 2016 година, от която не са установени нарушавания.

Водачите на камиона и на рейса са имали всички нужни документи за упражняваната от тях специалност - професионална подготвеност и квалификации, психотест, стаж и други

Към момента инспекторите на ИААА към момента нямат достъп до рейса, с цел да открият редовността на тахошайбата, пътните листове, застраховките и други. В хода на инспекцията е открито, че компанията транспортьор на рейса не е подала поръчка за инцидентен транспорт, според член 68, алинея 1 от Наредба 33, от което следва Акт за административно нарушаване според чл.105 от ЗАП, финансова санкция в размер на 200 лева . Преди месец на същия лидер е формиран акт за претоварване, защото е превозвал двама индивида повече.
По отношение на компанията притежател на камиона, „ Камаджиев-Милк “ ЕООД, не са установени нарушавания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР