Провеждането на Олимпийските и Параолимпийските игри в японската столица Токио,

...
Провеждането на Олимпийските и Параолимпийските игри в японската столица Токио,
Коментари Харесай

Коронавирус: Олимпиадата под въпрос, Канада се оттегли от игрите

Провеждането на Олимпийските и Параолимпийските игри в японската столица Токио, планувани за лятото на 2020 година, от ден на ден е под въпрос, откакто Канада стана първата огромна страна, която се отдръпва от игрите, оповестяват международните информационни организации.

Премиерът на Япония Шиндзо Абе призна за пръв път, че Олимпийските игри могат да бъдат отсрочени поради пандемията от новия ковид.

Спортните управляващи на Австралия оповестиха, че е " явно ", че игрите няма да могат да се проведат, като споделиха на спортистите си да се приготвят за провеждането на игрите през 2021 година

Очаква се Международният олимпийски комитет (МОК) да реши ориста на игрите след четири седмици.

Към момента откриването на игрите би трябвало да се състои на 24 юли.

От Канадския олимпийски комитет споделиха, че са взели " сложното решение " за отдръпване от игрите след съвещания със спортисти, спортни организации и канадското държавно управление. Канадският олимпийски комитет " настоятелно прикани " МОК, Международния параолимпийски комитет и Световната здравна организация (СЗО) да отсрочат игрите за идната година.

" Въпреки че признаваме присъщите затруднения към отлагането, нищо не е по-важно от здравето и сигурността на нашите спортисти и международната общественост ", акцентираха от Канадския олимпийски комитет.

Канадците по-късно разгласиха известие в " Туитър ", в което се споделя: " Отложи през днешния ден. Побеждавай на следващия ден. "

В продължение на седмици японските управляващи упорстваха, че игрите ще се проведат по проект.

Ала изказвайки се в Народното събрание през днешния ден, Абе призна за пръв път, че Олимпийските игри може би ще би трябвало да бъдат отсрочени.

" Ако е мъчно да се проведат (игрите) по цялостен метод, решение за отсрочване би било неизбежно, защото считаме, че сигурността на спортистите е от първостепенно значение ", акцентира японският министър председател.

Той обаче настоя, че игрите няма да бъдат анулирани напълно.

Олимпиадата в никакъв случай не е била отлагана или отменяна в спокойно време. Олимпийските игри през 1940 година, които бяха анулирани поради Втората международна война, трябваше да се проведат в Токио.

МОК съобщи, че отлагането е един от " сюжетите ", само че упорства, че анулацията " не би решила нито един от проблемите или би помогнала на някого ".

В писмо до спортистите президентът на МОК Томас Бах сподели: " Животът на хората има преимущество пред всичко, в това число и провеждането на игрите... В края на този мрачен тунел всички ние ще преминем дружно, без да знаем какъв брой време ще отнеме, Олимпийският огън ще бъде светлина в края на този тунел. "

По-рано през днешния ден Австралия сподели на своите спортисти да се приготвят за провеждането на Олимпийските и Параолимпийските игри през идващото лято.

Вчера ръководителят на международната лекоатлетическа федерация Себастиан Коу написа до Бах, че провеждането на игрите през юли не е " нито допустимо, нито желателно ".

От своя страна Американската лекоатлетическа федерация също прикани за отсрочване на игрите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР