Провеждаме поредните консултации за съставяне на правителство. Важни са, защото

...
Провеждаме поредните консултации за съставяне на правителство. Важни са, защото
Коментари Харесай

И пред Възраждане Румен Радев призова за сформиране на управляващо мнозинство

Провеждаме следващите съвещания за сформиране на държавно управление. Важни са, тъй като до момента в който преди рецесиите бяха на прага на дома ни, те към този момент са вътре - и обществена, и икономическа, рецесия в сигурността, нараснал миграционен и бежански напън. Това изисква България да има постоянно държавно управление, което да взима решения с дълготраен небосвод и да има ръководещо болшинство, което да го поддържа. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите с ПГ на " Възраждане ".

Той ги попита дали са подготвени да поддържат първия мандат за сформиране на държавно управление.

Лидерът на " Възраждане " съобщи, че партията му е подготвена да поддържа всяко една партия в Народното събрание, която ще поддържа главните цели и споделя вижданията на " Възраждане ". По думите му в Народното събрание има по-скоро разговор сред глухи, тъй като по-скоро приказват за пред гласоподавателите си, което е обикновено, защото партиите дават отговор директно пред гласоподавателите си.

" Имаме подготвен състав на кабинет, в случай че стигнем до третия мандат, сме подготвени да го желаяме от Вас, несъмнено решението е Ваше ", обърна се Радев към тях. По думите му се обрисува различен консенсус в Народното събрание. И съобщи, че ще беседват с партиите и в границите на другите два мандата. " Готови сме да водим диалози, подготвени сме да пазиме политиките, би трябвало политически разговор, който да се основава на полезности и дава отговор на обществения интерес ", посочи още Костадинов.

Радев съобщи, че според закона, провеждането на референдум по въпроси, уредени към този момент по признати и утвърдени контракти и съюзи е към този момент невероятно. Също по този начин има и по Конституцията ограничавания, напомни още Радев за настояването на " Възраждане " за референдума за влизане в еврозоната.

Костадин Костадинов съобщи, че референдумът няма да е кардинално за влизане в еврозоната, а времето, за което да влезе. " Еврото може от лекарство да се трансформира в отрова за слабите стопански системи, за мощните не е по този начин. Въпросът, който желаеме да зададем на референдума е, " Съгласни ли сте българският лев да се резервира като публична валута в България до постигане на 90% от европейските приходи ", формулира Костадинов въпросът. Според него в кратковременен проект ще има повече проблеми, в сравнение с изгоди.

Експерти на " Възраждане " пресметнали, че българската стопанска система ще доближи 90% от европейските приходи след 2040 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР