, проведена в четвъртък (4 май), е била протоколна. Представянето

...
, проведена в четвъртък (4 май), е била протоколна. Представянето
Коментари Харесай

За БСП не било забавно, а неприятно, ГЕРБ да изпраща чужда управленска програма

, извършена в четвъртък (4 май), е била протоколна. Представянето от ГЕРБ на управническата стратегия на " Продължаваме промяната - Демократична България пък не е било занимателно. Това съобщи пред " Нова нюз " депутатът от " левицата " Иван Иванов.

След срещата Десислава Атанасова разгласи, че на Българска социалистическа партия са изпратени две стратегии: на ГЕРБ за сведение и на " Продължаваме промяната - Демократична България " за развлечение.

" Направи неприятно усещане, че ни беше дадена за разискване програмата на " Продължаваме промяната - Демократична България, а не на ГЕРБ. Обяснението беше, че било неточност за развлечение. Ние не считаме, че това е занимателно. Експертен кабинет би бил добър вид, само че няма подхванати диалози към нас по тематиката. Ако имаме покана, ще имаме вътрешнопартиен референдум. Към днешна дата нямаме покана нито от ГЕРБ, нито от " Продължаваме промяната - Демократична България ", уточни Иванов.

Поводът на срещата беше разискване на управническата стратегия на първата политическа мощ, само че Българска социалистическа партия изиска методът да е по-различен - вместо да се приказва за съответна стратегия, да се дефинират национални цели, да се уточни явен небосвод на ръководство на вероятно държавно управление, както и кой да е форматът му.

Преди това ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " обсъждаха обща управническа стратегия, само че от партията на Бойко Борисов на подгласниците си, а дадоха и специфична конференция в Народното събрание, на която.

" Поведението в последните няколко дни демонстрира очевидно отвращение да се образува кабинет. Играта на Борисов е в посока да се протака безпределно. ГЕРБ споделиха, че не биха подкрепили кабинета " Денков ", а " Продължаваме промяната - Демократична България " също обявиха, че няма да поддържат непознат кабинет. Не виждам излаз от тази обстановка, само че отговорността е на Борисов. Очакваме по-сериозни дейности от негова страна и да поеме отговорност ", добави някогашният аграрни министър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР