Проведе се първото заседание на Общинския съвет в град Варна.

...
Проведе се първото заседание на Общинския съвет в град Варна.
Коментари Харесай

Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция

Проведе се първото съвещание на Общинския съвет в град Варна. В началото Областният шеф от ГЕРБ позволи неточност в речта си и вместо да открие първото пленарно съвещание, откри правосъдно съвещание. Този смешен, само че дълбокосмислен лапсус беше последван от още няколко забавни трагикомични обстановки. Сесията беше открита с по този начин наречения " Химн на Европейския съюз ".

Това е нарушаване на държавния протокол, съгласно който всяко събитие на територията на страната стартира единствено и само с българския химн. Този акт на ръководещите би могъл да се пояснява по няколко метода:-непознаване на държавния протокол, познаването му и съзнателното му нарушение или леко подмятане, че имат намерение и идващите четири години да служат на личния си интерес за сметка на жителите на Варна. Всъщност общинските съветници от партия Възраждане се оформят като единствената съпротива на ръководещите в Общинския съвет. Още в първото му съвещание неведнъж пролича, че Българска социалистическа партия и Демократична България, които по време на предизборната конкуренция сякаш бяха съпротива на ГЕРБ, в действителност са били в добре прикрита коалиция с ръководещите. Това доста ясно се открои при избора на ръководител на Общинския съвет.

Само Възраждане предложиха претендент за ръководител на съвета, като съпротива на ГЕРБ, макар съществуването на още две групи, които се заявяват като съпротива (Демократична България и БСП). Моментът на истината пристигна при преброяването на гласовете. Кандидатът на ГЕРБ завоюва с 39 гласа, Николай Костадинов от Възраждане завоюва 4 гласа. Един консултант от ГЕРБ отсъства, а останалите 7 гласа са за нито един от двамата. Сметката демонстрира обаче, че Българска социалистическа партия (8 съветника) и Демократична България (4 съветника) имат общо 12 гласа, което значи, най-малко 5 съветника от така наречен съпротива са дали своят вот за ГЕРБ.

Разбира се допустимо е да са и повече, тъй като въпреки всичко гласуването е скрито. Обобщението, че другите две, сякаш опозиционни партии, даже не посмяха да извадят свои претенденти против ръководещите, единствено по себе си е доказателството за добре прикрита коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Демократична България. Не инцидентно на първия ред в залата бяха застанали двама депутата:-Иван Иванов (Пилето) от Българска социалистическа партия и Ерджан Ебатин от Движение за права и свободи, които одобрително " кумуваха " на сватбата на ГЕРБ с Българска социалистическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация.

Така в съпротива на ръководещите, с желание да пазят ползите на всички варненци, остават само общинските съветници от партия Възраждане. Именно те се осведомиха по време на първата сесия, че Българска социалистическа партия и Демократична България са продали поддръжката си за ГЕРБ на цената от по една комисия за всяка от двете обединения. Както се споделя, на печелившите честито, губят единствено техните гласоподаватели. От Възраждане са безапелационни, че тяхната група в Общинския съвет ще пази ползите и правата на всички варненски жители и всеки ден ще е техен приемен ден. Посещенията в клуба на партията, от страна на жителите, са всекидневие, а вратите му са отворени за всички.

На втори тур Костадин Костадинов, ръководителят на партията, получи поддръжката на 71 % от гласоподавателите на Българска социалистическа партия и 59 % на гласоподавателите на Демократична България. Той е безапелационен, че макар разочароващото държание на представителите на двете партии, в Общинския съвет, за интереса на всички гласоподаватели ще съблюдават съветниците на Възраждане. Нещо повече Костадин Костадинов приканва всички жители да участват на съвещанията на Общинския съвет, което е тяхно право.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР