Провъзгласеният от Русия лидер на Херсонска област в Украйна Владимир

...
Провъзгласеният от Русия лидер на Херсонска област в Украйна Владимир
Коментари Харесай

Орките съзнават, че са загубили: Провъзгласеният от Русия лидер на Херсонска област в Украйна Владимир Салдо призова цивилното население да се евакуира

Провъзгласеният от Русия водач на Херсонска област в Украйна Владимир Салдо прикани цивилното население да се изтегля поради " ежедневните ракетни офанзиви от страна на настъпващите украински сили ". Според Салдо хората би трябвало да се " спасят " в Русия, като отидат там за " отдих и образование ".
 
За задачата той е изискал помощ от Москва, съобщи Би Би Си. По-късно апелът му беше подсилен от съветския вицепремиер Марат Хуснулин в известие по държавната телевизия. Във видеообръщение Салдо прикани цивилните да изоставен Херсонска област с децата си.
 
" Правителството взе решение да провежда помощ за заминаването на жителите на Херсонска област към други райони на страната. Ще осигурим на всички гратис настаняване и всичко належащо ", разгласи Хуснулин.
 
Украйна отхвърля обвиняванията на Русия, че ударите ѝ целят личните ѝ цивилни жители. Днес се чака първата група хора от Херсон да дойде в съветската Ростовска област, заяви нейният губернатор Василий Голубев, представен от съветската държавна осведомителна организация ТАСС. Голубев увери, че региона е готова да одобри и настани всички, които идват от Херсонска област.
 
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) наскоро си върнаха някои региони на северозападен Херсон, приближавайки се към районната едноименна столица. Наред с другите оръжия, Киев употребява доставените от Съединени американски щати ракетни системи HIMARS с огромен резултат.
 
Те са ориентирани към основни съветски военни обекти и заплашват да отрежат по-голямата част от окупационните сили на западния бряг на река Днепър. Херсон е единствената районна столица, завзета от съветските сили след началото началото на война в Украйна.  
 
От началото на октомври ВСУ проби фронтовата линия на Русия и реализира най-големия си нападателен удар в южната част на страната от началото на войната, която стартира на 24 февруари.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР