Проучвайки поредната порция места за пътуване за списъка през 2021-ва

...
Проучвайки поредната порция места за пътуване за списъка през 2021-ва
Коментари Харесай

Знаем ли кои са дестинациите ЕДЕН от България и какво значи това съкращение?

Проучвайки следващата порция места за пътешестване за листата през 2021-ва година попаднах на обява в уеб страницата на Министерството на туризма от 2016-та година - дестинациите ЕДЕН в България. Зачудих се какво стои зад това редуциране и любознанието ми беше възнаградено. През 2016-та година родното Министерство по туризъм извършва план под надпис " Комуникационна акция за разпространение на дестинациите ЕДЕН в България - второ издание ". На уеб сайтът на институцията могат да бъдат открити 17 бюлетина в интервала 2016-2019, които разпространяват разнообразни неповторими ЕДЕН туристически обекти от България. Първият бюлетин можете да намерите. 
Абревиатурата ЕДЕН в действителност е безусловно обърнато EDEN, което значи " European Destinations of Excellence "   и цели да разпространява моделите на стабилно развиване на туризма в целия Европейски съюз. В рамките на плана са събрани най-хубавите образци от България, които практикуват виновен и резистентен туризъм. Излишно е кажа, че за мен те непосредствено влизат в проектите ми за пътешестване за 2021-ва година, че и оттатък. Ето какво споделят и от Министерството в своя първи бюлетин преди четири години: 
" Инициативата притегля вниманието към полезностите, многообразието и общите характерности на европейските туристически дестинации и основава платформа за обмяна на положителни практики и предизвиква работата в мрежа сред отличените нововъзникващи/ непопулярни европейски туристически дестинации. ". 
Един от първите направления и осведомителни турове, който е показан като маршрут е София – Кюстендил – Мелник – Сандански – Белица – Сапарева баня – София, а в на плана могат да бъдат открити и всички дестинации. Приятно усещане прави, че те са разпръснати из цялата страна и няма прекомерно огромна географска централизация. 
Моите персонални любимци остават Сапарева Бяна и Белица, само че на картата могат да бъдат открити още забавни оферти като Силистра, село Чавдар и Кюстендил. 
Със сигурност има какво да се открие още и да се направи в тази посока, само че се веселя, че има селекция, която демонстрира и промотира дестинациите, които практикуват виновен и резистентен туризъм. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР