Проучванията прогнозират, че британските консерватори са на път да понесат

...
Проучванията прогнозират, че британските консерватори са на път да понесат
Коментари Харесай

Британските консевратори губят 550 места и ще понесат най-тежките загуби на местни избори от едно поколение насам


Проучванията предвиждат, че английските консерватори са на път да понесат най-тежките загуби от 1996 година насам на локалните избори, които се организират през днешния ден в Обединеното кралство за 5000 места в препоръките на 197 общини.

Според предварителните изследвания лейбъристите се чака да имат 3500 места в общинските препоръки – нарастване с над 800, до момента в който торите ще запазят малко под 980, което е спад с 548 места. Торите може да изгубят и контрола си във водещите препоръки като Уондсуърт и Уестминстър, както и в още четири други съвета. Лейбъристите се чака да завоюват 16 съвета при шест % разлика с консерваторите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Мартин Бакстър, основният изпълнителен шеф на организацията Electoral Calculus, провела изследването за електоралните настройки, сподели, че засиленото фокусиране върху аферата „ Партигейт “ е  влошило  положението на консерваторите и убедило  техните последователи да не отиват да гласоподават. Резултатите ще застрашат и поста на Борис Джонсън, изключително в случай че консерваторите изгубят доста  места в основни препоръки като Уондсуърт или Уестминстър.

Тези планирани резултати се преглеждат като реакция на гласоподавателите на аферата ”Партигейт ”, за която Борис Джонсън и Риши Сунак бяха санкционирани, както и недоволството от несполучливото справяне на държавното управление с рецесията и повишаването на живота. Резултатите могат да подхранят по-нататъшни спекулации по отношение на управлението на Джонсън, макар че бунтовниците, които възнамеряваха да го смъкват, се насочиха към публикуването на отчетите на Сю Грей за „ партигейта “, вместо да го принудят да се откаже от поста.

За  първи път от 1996 година, когато Тони Блеър ръководеше Лейбъристката партия и Джон Мейджър беше министър-председател, лейбъристите ще завоюват три пъти повече места в общинските препоръки от консерваторите. Прогнозираният дял на гласовете са 24 % за торите, 39 % за лейбъристите и 15 % за либералдемократите, давайки преднина на лейбъристите от 15 %, което ще бъде най-големият  успех на локалните избори от средата на 90-те до момента.

Социолозите обаче припомниха, че огромна преднина на лейбъристите на локалните избори през 2000 и 2004 година не ги докара до победа на идващите общи избори.

Противоречиви са и изказванията за договореност сред лейбъристите и либералдемократите откакто разбор на вестник “Телеграф ” откри, че лейбъристите са застанали на страната на либералдемократите в 10 пъти повече региони за тези локалните избори, в сравнение с последните  избори.

И двете партии отхвърлиха официални пактове, само че разбор на описите с претенденти сподели, че за изборите през днешния ден лейбъристите не са издигнали претенденти против либералдемократите в 131 общински региона в Англия, по отношение на 14 региона през 2018 година Техните водачи - Кийр Стармър и Ед Дейви отхвърлиха да има някакъв пакт сред двете партии, като последният сподели в неделя, че в този момент няма съглашение и няма да има съглашение и в бъдеще.

Оливър Даудън, ръководителят на Консервативната партия, съобщи, че това е още едно унизително доказателство за мътно подмолно договаряне сред лейбъристите и демократичните демократи, които безшумно се пробват да преразпределят вота при затворени порти и да  се откажат от демократичния избор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР