Проучванията на времето са неплодородни. Те се превърнаха във фокус

...
Проучванията на времето са неплодородни. Те се превърнаха във фокус
Коментари Харесай

Физика на времето: Защо пътуване във времето може да е невъзможно?

Проучванията на времето са неплодородни. Те се трансфораха във фокус на доста учени откакто Айнщайн обвърза концепцията за време с концепцията за пространство (създавайки време пространство). Въпреки това физиците не съумяха да напреднат изключително доста в изследванията по какъв начин времето действа.

Създаване на нови „ в този момент “

Сега един професор по физика изрече нова доктрина за времето. Професор Ричард Малър от университета UC Berkeley разгласява проучване, озаглавено „ Сега: физиката на времето “, което изяснява гледната му точка за това по какъв начин и за какво времето тече. Всичко стартира с въпроса: Защо стрелката на времето тече непреклонно към бъдещето, създавайки нови „ в този момент “.

Теорията на Малър за потока на времето слива две хрумвания: експанзията на вселената и концепцията за време пространство. Вселената се уголемява, само че не тъй като звездите летят и се отдалечават една от друга. Вместо това, тъканта на пространство времето се уголемява, до момента в който звездите си стоят.

Вселената се уголемява още от времето на Големия гърмеж. Малър теоретизира, че откакто пространството се уголемява във вселената, то времето също се уголемява.

Всеки един миг вселената става по-голяма и има повече време и това е този водещ борд на времето, който наричаме„ СЕГА “,

написа той.

Заклещени в сегашното

Тази идея води до някои забавни последствия. На първо място отстрани опцията за пътешестване в бъдещето, тъй като към момента няма бъдеще, до което да се пътува. Пътуване в предишното също наподобява съвсем невероятно, тъй като би било належащо да се унищожи част от пространството, с цел да се върне времето. Това в действителност се случва, когато черна дупка се изпарява или когато звезда експлодира, само че въздействието е толкоз малко, че няма значение.

Всъщност Малър в този момент убива всичките ни детски фантазии свързани с научно-фантастичните филми, които сме гледали. Неговата доктрина докара до проект за съдействие със Шон Магуайър от Caltech и предлагането за инспекцията й посредством LIGO. (Caltech е компанията, която създава LIGO – лабораторията за лазерни интерферометри, която мери гравитационните талази в Масачузетския софтуерен институт – MIT).

Ако ученият е прав, при сливането на две черни дупки ще се сътвори ново пространство, само че би трябвало да се сътвори и ново време ( една милисекунда, с цел да сме точни ), което би забавило сигнала на гравитационната вълна, следен от LIGO на Земята. Малър е оптимист, че в идващите няколко години лабораторията или ще удостовери или ще опровергае неговата доктрина.

Мисля, че моята доктрина ще повлияе на калкулациите за най-ранните времена на вселената. Не виждам по какъв начин ще се отрази на всекидневието ни, само че е доста вълнуващо, споделя Малър.

Новото мобилно приложение на Мегавселена е налично гратис в Гугъл Play Store и Apple App Store.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР