Учени като Алберт Айнщайн са вярвали, че клас частици могат

...
Учени като Алберт Айнщайн са вярвали, че клас частици могат
Коментари Харесай

Невероятната частица тахион може да пътува назад във времето?

Учени като Алберт Айнщайн са вярвали, че клас частици могат да пътуват по-бързо от светлината. Ако тези частици съществуват, какво би означавало това за нашето схващане за пътешестване във времето? Тахионната парченце има съвсем митичен тип в научната общественост, най-много тъй като не знаем дали в действителност съществува.

Но в случай че е по този начин, тахионът има някои привлекателни връзки с пътуването във времето. Концепцията за скоростта на светлината и парченце, която може да се движи по-бързо от скоростта на светлината, стартира да набира скорост с Алберт Айнщайн през 1905 година Физикът Джералд Файнберг назова тези евентуални частици тахион през 1967 година

Отдавна сме заинтригувани от качествата на тахиона и в този момент, с помощта на скорошна публикация в Discover Magazine, объркващата парченце още веднъж е в мейнстрийма. Ето същността: сега не знаем нищо, което да е по-бързо от скоростта на светлината. Светлината няма маса, тъй че не набира размер, до момента в който се форсира. Междувременно обект с маса набира маса, до момента в който се форсира, което значи, че няма задоволително сила, с цел да поддържа скоростта на светлината.

И по този начин, защото всичко в нашия свят се движи по-бавно от скоростта на светлината, всяка причина, която се случва в познатата ни галактика, се случва в границите на времевите параметри на скоростта на светлината.

Тахионът обаче е парченце, която се движи по-бързо от скоростта на светлината – най-малко на доктрина. По някакъв метод тахионът би трябвало да реализира непрекъсната скорост, по-висока от скоростта на светлината, което значи, че в никакъв случай не може да се движи по-бавно. Засега това е много сложна задача. Но ето къде идва пътуването във времето: Ако можете да пътувате по-бързо от скоростта на светлината, хипотетично бихте могли да изпращате известия със скорости, надвишаващи времето, което значи, че можете да изпратите известие обратно. Тогава това известие може да доближи до вас, преди даже да сте помислили да изпратите истинското известие.

Това е малко умопомрачително. Както се показва в историята на Discover, огромният въпрос е дали съставният елемент за пътешестване във времето на тахиона е просто необоснован или неосъществим. Не единствено би трябвало да разберем цялата главоблъсканица за по-бързата от скоростта на светлината парченце, само че другият дребен факт, който прави това трънливо е, че нашата галактика не предлага метод за пътешестване в друга посока с изключение на в бъдещето… към момента. Просто би трябвало да разберем и двата сюжета, с цел да създадем хипотетичния тахион освен по-бърз от скоростта на светлината, само че и кадърен да пътува обратно във времето.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР