Проучване разкри: Какво най-често си подаряват българите за Коледа? Според

...
Проучване разкри: Какво най-често си подаряват българите за Коледа? Според
Коментари Харесай

Проучване разкри: Какво най-често си подаряват българите за Коледа?


Проучване разкри: Какво най-често си подаряват българите за Коледа? Според резултатите от изследване, извършено от Colliers измежду респонденти от България,
Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия,
лакомствата са измежду най-популярните празнични дарове, а 27% от тях заявяват, че това е изборът им за коледен подарък.

В България сладкарските произведения се купуват от 47% от интервюираните, в Румъния – от 45%, а в Чехия и Словакия това е избор надлежно на едвам 3% и 13% от интервюираните.

Доминика Йедрак, Директор пазарни изследвания в Полша и ЦИЕ, споделя: „ Изненадващо се появи забавна взаимозависимост сред междинните температури и потреблението на захар. Като цяло по-студеният климат наподобява
корелира с по-висока консумация на захарни произведения.
Ако се вгледаме в характерната категория бонбони в границите на кошницата на хармонизирания показател на потребителските цени (ХИПЦ), ще открием още по-силна връзка сред температурите и размера на подкатегорията на сладкарските произведения. Швеция и Дания са водещи тук, а Естония, Чехия и Литва допълват първата петица.
В последните три страни сладките артикули
съставляват почти 0,6% от общата потребителска кошница, което е повече от два пъти повече от междинното за Европейски Съюз. Полша и Словакия също демонстрират доста по-високи от междинните стойности, до момента в който Унгария и Латвия се движат към междинната стойност “.
„ Въпреки че множеството магазини за сладкиши се
намират в шопинг центрове, известна дестинация са основните търговски улици. Търговците не се концентрират единствено върху една локация. Например Candy Pop – основана в Литва, настояща в Естония, Литва, Латвия и Полша, има магазини най-вече в търговски центрове, само че и на определени централни улици (Рига). Sweet Factory Store (Полша) избират основни търговски улици “, споделя Войчех Войтович, анализатор пазарни изследвания, Colliers, Полша, написа pariteni.bg.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР