Проучване на щатски инвеститори, притежаващи активи от 25 млн. щ.

...
Проучване на щатски инвеститори, притежаващи активи от 25 млн. щ.
Коментари Харесай

Свръхбогатите богатеят и младеят

Проучване на щатски вложители, притежаващи активи от 25 млн. щ. $ и нагоре, демонстрира, че междинната им възраст е намаляла с 11 години от 2014-а насам - до четиридесет и седем. Тези приказно богати американци, чиято "членска маса " е скочила над два пъти от времето на Великата криза, са по-млади от "по-бедните " милионери. Средната възраст на притежателите на "незначителните " най-малко 1 млн. $, е 62 години - число, което съвсем не се е трансформирало отдавна.

Тези констатации допускат, че "огромният поколенчески трансфер на благосъстояние " занапред стартира, твърди Джордж Уолпър младши - президент на Spectrem Group, която е осъществила изследването. Използваната извадка е дребна - 185 американци с чисти активи по над 25 млн. щ. $, само че изводите са съвместими с други стопански проучвания на най-богатия 0.1% от популацията на Щатите. Около 172 хиляди американски семейства са имали чисто положение от най-малко 25 млн. $ през предходната година, по оценка на Spectrem - против 84 хиляди през 2008-а.

Най-богатите американци употребяват комплицирани техники за обмисляне, с цел да трансферират положението си на своите деца, внуци и правнуци. Деветдесет и един % от вложителите с над 25 млн. $ държат активите си в едно и повече сдружения за доверително ръководство, разкрива Spectrem.

Благотворителността пък притегля все по-малко внимание. Макар че съвсем 200 от най-богатите човеци в света са подписали задължения за дарения, изследването на Spectrem установи, че "редовият " паралия не е толкоз великодушен, най-малко към този момент. Едва 15% от участниците в анкетата със положение от най-малко 25 млн. $ подаряват годишно по 100 хиляди (или повече) щ. $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР