Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) отчете нарастване

...
Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) отчете нарастване
Коментари Харесай

Частният сектор на САЩ успя да разкрие нови 135 хил. работни места в началото на есента



Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) регистрира повишаване с 135 000 на работните места, разкрити от частния бизнес в Съединени американски щати през деветия месец насам, оправдавайки прогнозите на финансовите пазари за напредък с сред 125 и 140 хиляди. В същото време беше оповестена слаба низходяща проверка на данните за август, съгласно която в частния бранш на американската стопанска система бяха разкрити 228 000 работни места при предходна оценка за 237 000.

Въпреки че данните за септември са най-слаби от октомври 2016-а година насам, би трябвало да се има поради отрицателното отражение върху трудовия пазар на ураганите " Харви " и " Ирма ", които минаха в края на лятото и при започване на есента през значими щати като Тексас и Флорида, оказвайки " значително въздействие върху работните места в търговията на дребно и в дребния бизнес ".

Според ADP дребните американски компании (с наети сред 1 и 49 работници) са били принудени в резултат на ураганите да съкратят през септември 7 000 работни места, до момента в който междинните по мярка компании (с личен състав сред 50 и 499 души) са наели в допълнение 63 000 трудещи се, а огромните компании (с личен състав над 500 души) са разкрили 48 000 нови работни места.

Секторът на услугите е добавил през деветия месец на годината 88 000 работни места, до момента в който в целия индустриален бранш те са нарастнали с 48 000 при покачване с 18 000 единствено в границите на индустрията, а в строителството са били разкрити 29 000 работни места, демонстрира последното изследване на ADP.

През септември дребните предприятия регистрираха спад при наемането на личен състав, уточни Ахю Илдирмаз, вицепрезидент и началник на Научноизследователския институт на организация ADP. Това се дължи частично на ураганите " Харви " и " Ирма ", които доста повлияха на заетостта при по-малките търговци на дребно. Освен това продължаващото закъснение при наемането на личен състав от страна на дребните компании, може би се дължи и на неналичието на конкурентни компенсационни механизми, с цел да бъде привличана по-квалифицирана работна ръка, добави той.

От своя страна Марк Занди, основен икономист в компанията Moody’s Analytics, която също взе участие в изследването на ADP, уточни: Ураганите " Харви " и " Ирма " навредиха на пазара на труда през септември. Игнорирайки отрицателния резултат от естествените бедствия, трудовият пазар остава постоянен и мощен.

Данните на компанията ADP са факт преди петъчния формалният отчет за заетостта в Съединени американски щати през септември, като междинните прогнози на финансовите пазари са за внезапно закъснение на растежа на работните места до към 80 хиляди от 156 хиляди през август вследствие на отрицателния резултат от двете естествени бедствия. В същото време се чака стабилизация на равнището на безработица в равнището от 4,4%, реализирано месец по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР