Проучване на Европейската статистическа служба Евростат за 2017 година показва,

...
Проучване на Европейската статистическа служба Евростат за 2017 година показва,
Коментари Харесай

България е в челото на класация за престъпност, насилие и вандализъм в ЕС

Проучване на Европейската статистическа работа Евростат за 2017 година демонстрира, че България води класацията на Европейски Съюз за престъпност, принуждение и вандализъм.
Спрямо данните страната ни е на върха в черната ранглиста. От всички запитани българи цели 23.6% са дали отговор, че са ставали обект или са свидетелствали закононарушения, принуждение или вандализъм.

Проучването на Евростат е имало за цел да дефинира какъв дял от популацията на страните в Европейски Съюз е бил изправен пред проблеми, свързани с престъпността, насилието или вандализма в другите региони на база персонален опит.

На второ място след България се подрежда Холандия. Разликата сред двете страни обаче е стряскаща - в случай че при нас 23.6% удостоверяват за случаи на закононарушение или принуждение, в Холандия този % е 15%. Третата страна в класацията на е Германия, където 14.2% от запитаните дават отговор позитивно.

В Гърция е на 5-о място с 13.8% престъпно нахлуване измежду популацията.

Румъния се подрежда на 11-о място съгласно данни на Евростат. Там 11.3% рапортуват за закононарушения, принуждение или вандализъм, което е по-малко от междинното за Европейски Съюз.

Освен Хърватска (3%) с най-хубави резултати от изследването са Полша (5.4%), Словакия (6.2%), Финландия (6.2%), Унгария (7.2%), Естония (7.3%), Дания (7.8%), Португалия (7.9%), Словения и Латвия (8%), както и Литва (8.2%).

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР