Проучване на Активни потребители“ показва, че кутиите тежат повече, отколкото

...
Проучване на Активни потребители“ показва, че кутиите тежат повече, отколкото
Коментари Харесай

Активни потребители: Купуваме скъпи кутии с малко бонбони в тях

Проучване на „ Активни консуматори “ демонстрира, че кутиите тежат повече, в сравнение с шоколадовите бонбони в тях. Темата разяснява Богомил Николов в ефира на Нова телевизия. По думите му огромните опаковки замърсяват доста повече околната среда и разхищението не е аргументирано и редно.

„ Има и производители, които компактно са запълнили размера на кутията ”, уточни Николов, само че акцентира, че рядко хората се заглеждат в грамажа. По думите на специалиста обаче няма законова спънка производителите да ползват тази порочна процедура.

„ Някои производители вършат дребни, леки и компактни кутии за бонбони, които са лесни за превозване и не заемат доста място. В тези кутии бонбоните са компактно подредени без непотребни пространства в кутията, които нормално се запълват с разнообразни подложки и форми за слагане на бонбоните. Такива производители постоянно залагат повече на качеството на самите бонбони, а не толкоз на опаковката, тъй че не е нужна огромна и обемна опаковка, която да притегля вниманието на потребителите. Те също икономисват и разноски за опаковки и генерират по-малко боклук “, изясняват още на уеб страницата си от асоциацията и допълват:

„ Други производители създават огромни и обемни кутии за бонбони, които мъчно се транспортират, заемат доста място и в тях доста огромна част от пространството в кутията е запълнено с разнообразни подложки и форми за слагане на бонбоните. Тези производители нормално залагат повече на типа на опаковката, в сравнение с качеството на самите бонбони. Тези кутии основават визията за огромна бонбониера с доста на брой бонбони, само че в действителност кутията е огромна, само че бонбоните в нея са по-малко от предстоящото. Чрез този търговски трик доста от потребителите се подлъгват от опаковката на бонбоните и купуват огромни кутии с малко наличие. Явно че този метод се радва на задоволителен потребителски интерес, тъй като на процедура множеството производители го ползват. Въпросът е: „ Дали потребителите си дават задоволително сметка за това? “


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР