Проучване: ГЕРБ вкарва 5 евродепутати, ПП-ДБ и Възраждане“ – по

...
Проучване: ГЕРБ вкарва 5 евродепутати, ПП-ДБ и Възраждане“ – по
Коментари Харесай

Проучване: ГЕРБ вкарва 5 евродепутати, ПП-ДБ и „Възраждане“ – по 3-ма, ДПС и БСП – по 2-ма

Проучване: ГЕРБ вкарва 5 евродепутати, ПП-ДБ и „ Възраждане “ – по 3-ма, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия – по 2-ма.

Популистките и евроскептичните десници в страните членки на Европейски Съюз се чака да отбележат

мощен напредък на идните европейски избори  през юни,

предвижда проучване на мозъчния концерн Европейски център за външни връзки, оповестява „ Труд “.

Според прогнозата антиевропейската десница ще излезе отпред на евровота в минимум

девет страни членки, измежду които Франция, Австрия, Белгия, Италия и Нидерландия .

Тези партии ще останат на второ или трето място в други девет страни от блока, измежду които Германия, Испания и Швеция, демонстрира още допитването.

Б ългария ще е част от този развой, като изпратят в Европейския парламент представители на „ Възраждане “ , „ ИТН “ и „ Левицата! “, сочи прогнозата.

В отчета предвиждат „ Продължаваме промяната “ да влезе в демократичния блок „ Обнови Европа “,

макар че е в коалиция с „ Демократична България “, от която към този момент има евродепутат в ЕНП и към този момент

не е оповестено дали двете обединения ще се явят дружно и на евровота.

Според изследването ГЕРБ още веднъж ще завоюва изборите с 5 евродепутати, ПП-ДБ и „ Възраждане “ ще вкарат по 3, Движение за права и свободи – 2, Българска социалистическа партия – 2, Има Такъв Народ – 1, „ Левицата! “ – 1.

„ Последствията от изборите биха могли да имат доста влияние,

разпростряло се от блокиране на нужното законодателство за използване на идната фаза на

Зеления пакт до разбиране на една по-твърда линия по редица въпроси, измежду които имиграцията,

разширението и поддръжката за Украйна “, споделят създателите на проучването Саймън Хикс и Кевин Кънингам, представени от Франс прес.

„ Съществува мощна опция проруските празненство да бъдат показани в идващия Европарламент “,
показва още проучването,
съгласно което прорурската партия в България „ Възраждане “ би трябвало да влезе в Европейския парламент за първи път, като завоюва три евродепутатски места.

Изследването се базира по-специално на наскорошни допитвания до публичното мнение,

извършени в 27-те страни членки на Европейски Съюз и на резултати на партиите,

реализирани при последните национални парламентарни избори.

Изследването планува, че главната политическа група в Екологичен потенциал – тази на Европейската национална партия,
сплотяваща десните и християндемократите,
от която произлиза и председателката на актуалната Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, би трябвало да остане най-голяма и в идващия Екологичен потенциал.
Но съгласно проучването тя ще загуби депутатски места.
Същото ще стане и с групата на „ Социалистите и демократите “, която се обрисува да се класира на второ място, само че да загуби места.

Центристката група „ Обнови Европа “, към която принадлежи партията на френския президент Еманюел Макрон – „ Възраждане “, би трябвало да означи оттегляне на евровота. Същото се обрисува и за „ зелените “.

Крайнодясната група „ Идентичност и народна власт “, към която принадлежат френската партия „ Национален общ брой “ или немската партия „ Алтернатива за Германия “, както и групата на Европейските консерватори и реформисти, сплотяваща апропо полската партия „ Право и правдивост “, италианската партия „ Италиански братя “ и партията „ Вокс “ в Испания, се чака да реализират забележителен прогрес на евровота.

Според прогнозите „ Идентичност и народна власт “ ще се нарежда като трета политическа мощ с 98 места. Но тя може да бъде изпреварена от Европейските консерватори и реформисти, в случай че партията Фидес на унгарския министър председател Виктор Орбан реши да се причисли към нея. Сега партията не е част от нито едно политическо семейство. От друга страна обаче Европейската национална партия би могла да притегли „ Италиански братя “ на своя страна, показват създателите на проучването.

Според тях една коалиция, включваща популистката десница, формирана от Европейската национална партия, „ Идентичност и народна власт “ и Европейските консерватори и реформисти, би могла да се зароди в идния Екологичен потенциал и да има 49% от 720-те места в него.

В този подтекст на обострен популизъм, който би могъл да доближи нови върхове с възможното завръщане на Доналд Тръмп на президентския пост в Съединени американски щати тази година, партиите от преобладаващото политическо течение би трябвало да се разсънят и да създадат ясна равносметка за настояванията на гласоподавателите, като в същото време признаят нуждата Европа да играе по-мощна и по-интервенционистка роля на международната сцена, споделя политологът Саймън Хикс.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР