``Проучвах откъм украинска страна, защото дотогава украинското правителство не беше

...
``Проучвах откъм украинска страна, защото дотогава украинското правителство не беше
Коментари Харесай

Авторът на статията в ``Ди Велт``: Имало е уговорка между Киев и София

``Проучвах откъм украинска страна, тъй като до тогава украинското държавно управление не беше излизало с информация по тематиката. Изненадах се от това, което чух, и от готовността да приказва на украинския външен министър Димитро Колеба, който ми описа, че визитата му през април е било „ загадка задача “, на която е бил изпратен персонално от Зеленски, за да докара България до решението за поддръжка към Украйна. И си споделих, че този аспект наподобява интересен``. Това съобщи създателят на публикацията в ``Ди велт``: ``България – по какъв начин най-бедната страна в Европейски Съюз скрито избави Украйна`` Филип Фолкман-Шлюке.

``От една страна Кирил Петков, от моя позиция доста прозападно, проевропейски надъхан и от другата страна – социалистическата партия, която минимум исторически е обвързвана с Русия. Социалистическата партия ясно съобщи планове за преустановяване на обединението при изнасяне на оръжия за Украйна. Това беше едно изключително стичане на събитията, което не се наблюдаваше в други страни и в тази връзка мисля, че в последна сметка се стигна до морала от страна на Петков, откакто Украйна непосредствено е попитала за помощ. Кулеба ми описа, че точно през април Украйна е била в огромна потребност от боеприпаси. В същото време съветските окупатори са атакували с цялостна мощ и държавното управление е трябвало да вземе извънредно решение в тази обстановка. Голяма част от германците намират това решение на българското държавното управление за смело``, добави още журналистът.

``От това, което знам, доставянето постоянно е било косвено, Украйна също го удостоверява. Всичко се е случвало посредством медиатори, през Румъния, Полша и Унгария. Това мога да го потвърдя сигурно. Тук особеното е, че е имало спогодба сред Киев и София. Българското държавно управление е експортирало доставките към тези страни не напразно, то е знаело че крайната дестинация е Украйна, и това е бил премислен ход. Можем да го назовем условност или политически трик, само че е истина че този политически трик се случи тъкмо, когато Украйна можеше да изгуби войната и в Германия това решение се приема по-скоро като верен инструмент на действие``, разясни Филип Фолкман-Шлюке.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР