Процесорите на флагманските смартфони, обявени през последните няколко седмици (Snapdragon

...
Процесорите на флагманските смартфони, обявени през последните няколко седмици (Snapdragon
Коментари Харесай

Смартфоните с Android с ИИ обработка в устройството ще се нуждаят от много RAM – 20 GB може да се превърнат в стандарт

Процесорите на флагманските смарт телефони, оповестени през последните няколко седмици (Snapdragon 8 Gen 3, Dimensity 9300 и Exynos 2400), оферират разнообразни благоприятни условия за справяне със дилемите с изкуствен интелект в устройството. Можем да чакаме, че обработката на ИИ в устройството ще бъде една от главните характерности на флагманските смарт телефони през 2024 година Само високопроизводителните процесори обаче няма да са задоволителни за това.

Понастоящем стандартът при смарт телефоните с Android е 8 GB RAM. Разбира се, има устройства с RAM памет, по-голяма от тази на някои преносими компютри. Но това са редки изключения, а не общоприети модели.

Според изданието Macquarie генерирането на изображения благодарение на изкуствен интелект на обещано устройство изисква смарт телефонът с Android да има най-малко 12 GB RAM. В момента на пазара има много модели с такова количество памет. Само че, с цел да се започват асистентите с изкуствен интелект на устройството и да се употребяват и другите функционалности на изкуствения разсъдък на устройството, оперативната памет към този момент ще би трябвало да се усили до 20 GB, с цел да може всичко да работи безпроблемно.

Като се имат поради оповестените данни, идните флагмански Android смарт телефони с усъвършенствани AI функционалности ще би трябвало да разполагат с 20-24GB RAM (или даже повече). Това е една нова наклонност в областта на флагманските смарт телефони с ИИ функционалности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР