Процесите в държавите от Западните Балкани бяха сред обсъжданите теми

...
Процесите в държавите от Западните Балкани бяха сред обсъжданите теми
Коментари Харесай

Борисов обсъди Западните Балкани със зам.-помощник държавния секретар на САЩ за Европа

Процесите в страните от Западните Балкани бяха измежду обсъжданите тематики по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Хойт Ий.
Премиерът Борисов подчертава върху смисъла на европейската вероятност за страните от района. Той акцентира, че въпросът за тяхното приобщаване към Европейския съюз ще е един от целите на страната ни, когато поеме ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, оповестиха от държавната пресслужба.
В рамките на диалога в Министерския съвет Борисов разиска с Хойт Ий резултатите от присъединяване си в срещата на водачите от Берлинския развой в Триест. Министър-председателят подчертава върху опциите за съгласуваност сред страните от Западните Балкани и тези от Европейски Съюз с включването на Коридор №8 в Берлинския развой. Свързващата инфраструктура е значима, тя ще даде нова вероятност на за развиването на Балканите, съобщи министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР