Процесите, които се наблюдават в момента при БСП, приличат на

...
Процесите, които се наблюдават в момента при БСП, приличат на
Коментари Харесай

Проф. Баева: Държим се сякаш Магнитски е наш закон. Това прилича на позицията на Тодор Живков

" Процесите, които се следят сега при Българска социалистическа партия, наподобяват на претърпените от Съюз на демократичните сили при започване на 90-те години. Тогава от огромна синя партия се трансфораха в отломка. "

Това съобщи за БНР проф. Искра Баева и добави:

" Българска социалистическа партия изживява проблем с неналичието на посока. Липсва й идейна основа и вероятност. Тя обаче няма да бъде сменена от друга лява партия. Останалите леви групи са прекомерно слаби и философстващи. Не приказвам за тази нова групировка, формирано от някогашни членове на Българска социалистическа партия, които са се гонеха един различен от партията. От управлението зависи да преодолее тази рецесия, само че това няма да стане със остарели фрагменти. Необходими са младежи, които не идват единствено за постове ".

Проф. Баева съпостави актуалната обстановка с връзките сред България и Съюз на съветските социалистически републики:

" България е част от Източния блок, от Варшавския контракт и от Съвет за икономическа взаимопомощ. Тодор Живков е избрал мястото на най-верен спътник на Съюз на съветските социалистически републики, с цел да получава облаги. Разликата със настоящия миг е в това, че тогава тази взаимозависимост на страната ни е била скрита за обществото. Не е била демонстрирана. Никой от руските водачи не е излизал демонстративно да каже какво би трябвало да вършим. Сегашните визити, с инструкции на американски политици, са демонстративни. Законът „ Магнитски “ е американски. Ние се държим като че ли е наш закон. Сякаш желаеме да станем по-католици от папата и да дадем повече, в сравнение с желаят. Тази позиция мощно ми наподобява на позицията на Тодор Живков, само че без облагите ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР