Процесът срещу бившия футболист на Барселона и националния тим на

...
Процесът срещу бившия футболист на Барселона и националния тим на
Коментари Харесай

Започна процесът срещу Дани Алвеш за изнасилване

Процесът против някогашния футболист на " Барселона " и националния отбор на Бразилия Дани Алвеш стартира тази заран в съда в Барселона. Бразилецът е упрекнат в полово принуждение на млада жена на 23 години в нощен клуб " Сътън " в столицата на Каталуния в нощта на 30 против 31 декември 2022 година.

Няколко дни след случая Дани Алвеш бе задържан и е в пандиза Брианс 2 в Барселона и досега. След 13 месеца най-сетне стартира делото против футболиста, като обвиняването изиска 12 години затвор, а преди този момент прокуратурата бе поискала 9 години затвор и огромни финансови наказания.

До последния миг отбраната се опита да стигне до извънсъдебно съглашение с жертвата, само че без триумф. В правосъдната зала бе и майката на футболиста Лусия, която единствено утежни ситуацията на Алвеш, откакто преди известно време разгласява в обществените мрежи фотоси на жертвата. Самият футболист четири пъти смени версията си за случая при разпитите до този миг, като в първия миг поддържаше версията, че в никакъв случай не е виждал дамата. 

Съдебното дело се следи от 270 упълномощени публицисти и се чака да продължи 3 дни, като ще има и 28 очевидци. Адвокатът на Алвеш Инес Гуардиола изиска преустановяване на делото и незабавното освобождение на клиента ѝ, тъй като обвиняванията против него стъпват върху определени вести от медиите, множеството от които са подправени, които не са основали известни упования и не са нарушили презумпцията за непорочност до доказване на противното. 

Тя също изиска клиентът ѝ да даде финален показания, след жертвата, а не преди нея, както е съгласно предварителния ред, осведоми Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР