Процесът по организацията на изборите в чужбина по план. Почти

...
Процесът по организацията на изборите в чужбина по план. Почти
Коментари Харесай

МВнР: Почти всички бюлетини са получени в изборните секции в чужбина

Процесът по организацията на изборите в чужбина по проект. Почти всички бюлетини, предопределени за изборните секции зад граница са изплатени, огромна част от тях са и получени в задграничните ни представителства, където се ревизират и се провежда тяхното снабдяване до съответните секционни изборни комисии, в това число и до далечните комисии в Съединени американски щати, Нова Зеландия и Австралия. Това заяви Иван Кондов, ръководител на работна група " Избори " в Министерство на външните работи, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Над половината машини също са изпратени за секциите отвън страната. Те са изпратени до нашите дипломатически консулства отвън страната, където също тече инспекция и изпращането им до секционните изборни комисии ", добави Кондов.

Иван Кондов благодари на Централната изборна комисия, както и на всички организации и институции, свързани с подготовката на машините за изборите.

" От ЦИК към този момент са признати и оповестени методологическите, като и голям брой обучителни материали “, уточни още той.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР