Процесът на реализиране на сделката за продажбата на САЩ на

...
Процесът на реализиране на сделката за продажбата на САЩ на
Коментари Харесай

Турция твърди, че сделката за F-16 се е ускорила след присъединяването на Финландия към НАТО

Процесът на осъществяване на договорката за продажбата на Съединени американски щати на изтребители F-16 на Турция се форсира след приемането на Финландия в НАТО. Това сподели формалният представител на турския президент Ибрахим Калин.

" Администрацията на Съединени американски щати към момента желае процесът да продължи напред, в този момент зависи от Конгреса. След утвърждението на участието на Финландия в НАТО процесът се форсира ", сподели Калин, представен от TRT.

Турция се стреми да получи 40 изтребителя F-16 в модификацията Block 70 и 80 комплекта Block 70 за модернизиране на самолетите, които са на въоръжение в нейните Военновъздушни сили. Анкара разгласи желанието си да придобие F-16, откакто той беше изключен от американската стратегия за произвеждане на изтребители-бомбардировачи пето потомство F-35 във връзка със закупуването на съветските зенитно-ракетни системи С-400. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по-рано изрази убеденост, че администрацията на Съединени американски щати ще успее да обезпечи единодушието на Конгреса за осъществяване на проектите за продажба на самолети на Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР