„Процесът на преодоляване на некомплекта в армията не е еднократно

...
„Процесът на преодоляване на некомплекта в армията не е еднократно
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Военната професия вече е привлекателна за младото поколение

„ Процесът на превъзмогване на некомплекта в армията не е еднократно деяние. В последните години се обрисуват положителни трендове и аз се надявам идващите министри да ги продължат. “ Това сподели пред публицисти през днешния ден, 29 януари, в Карлово министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността. "Днес е един благополучен ден за мен, тъй като е видно, че напъните на политическото и военното управлението на Министерството на защитата дават резултати.

Военните формирования от 61-а бригада бяха с един от най-високите проценти некомплект в Сухопътните войски. И в случай че през 2017 година, когато станах министър на защитата имаше по-малко на брой претенденти от оповестените места, към 2020 година за едно място аплайват близо 4 индивида ", сподели министър Каракачанов.

Като образец за положителните трендове той уточни военнослужещите, които през днешния ден поставиха клетва - от 250 претенденти, които са минали лекарска комисия и са избрани като годни за военна работа, след състезанието са определени 151. „ Това значи, че имаме доста повече претенденти, в сравнение с места “, акцентира министър Каракачанов.



„ Днес клетва поставиха момчета и девойки, които са на възраст главно сред 20 и 25 години. Въпреки че с смяна в закона дадохме опция на военна работа да постъпват хора до 40-годишна възраст, на процедура военната специалност става привлекателна и за младото потомство, а освен за поколението, което имаше допир с армията “, разясни министърът на защитата.

Той акцентира, че акцията "Бъди боец " е дала своите резултати и напомни, че са положени доста старания да се покачат възнагражденията на военнослужещите. „ Четири следващи години заплатите на военнослужещите се покачват с към 10 %. Това не е задоволително. Професията, която тези млади момчета и девойки през днешния ден поемат, е сложна, виновна и почтена. “

На въпрос на публицисти за персоналното му присъединяване в клипа на акцията „ Бъди боец “ той съобщи: „ Министърът на защитата не е единствено едно политическо предопределение в някакво министерство. Той има своите отговорности да бъде част от армията, да живее с нейните проблеми и да се пробва да ги взема решение. “ Министър Каракачанов разясни, че поради пандемията част от плануваните събития от акцията не можаха да се проведат. „ Концентрирахме се в реклама посредством медиите с част от парите, които бяха спестени откакто спряхме да представяме специалността по места “, добави министър Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР