Процесът на преговори за присъединяване на Албания и Северна Македония

...
Процесът на преговори за присъединяване на Албания и Северна Македония
Коментари Харесай

Оливер Вархей: Процесът за влизане в ЕС на Албания и Северна Македония набира скорост

Процесът на договаряния за присъединение на Албания и Северна Македония към Европейския съюз набира скорост, изпращайки мощно обръщение към двете страни, към целия район и отвън него . Toва съобщи във видеообръщение еврокомисарят по съседство и разширение Оливер Вархей на конференция на тематика " Западните Балкани ", извършена в НДК.

По думите му в това време разширението на Европейски Съюз остава развой, основан на личните заслуги и работещ по критерии и стандарти . Той акцентира, че няма директни пътища, а главните правила би трябвало да бъдат изпълнени в процеса на присъединение.

Според него разширението на Европейски Съюз е значителен детайл сегашния геополитически подтекст и Западните Балкани остават стратегически приоритет за Съюза.
 Джамбазки: Северна Македония да се извини, с цел да влезе в Европейски Съюз
Джамбазки: Северна Македония да се извини, с цел да влезе в Европейски Съюз

България се застъпва за процеса на присъединение на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз,

Вархей уточни, че рекомендацията да се даде на Босна и Херцеговина статут на страна кандидат-член на Европейски Съюз изпраща мощно обръщение.

Той обърна внимание на провокациите пред Западните Балкани - възходящите цени на силата, дезинформацията и хакерските атаки. Вархей добави, че Европейски Съюз е показал категоричен ангажимент и поддръжка с Пакет за енергийна помощ на стойност 1 милиарда евро. Това ще помогне на Западните Балкани неотложно да смекчат нарастването на цените на силата и тяхното влияние върху уязвимите семейства, дребните и междинни предприятия и ще поддържа енергийния преход, добави еврокомисарят.

Оливер Вархей е уверен, че с стопански и капиталов проект от 30 милиарда евро за Западните Балкани ще се форсира зеленият и дигитален преход, както и ще насърчи по-голямо районно съдействие и доближаване с Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР