„Процентът на нередностите в туристическите обекти тази година е по-малък,

...
„Процентът на нередностите в туристическите обекти тази година е по-малък,
Коментари Харесай

КЗП: По-малко нарушения по морето през този сезон

„ Процентът на нередностите в туристическите обекти тази година е по-малък, той е под 5%. При направени 600 инспекции са открити 20 нарушения”, разгласи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред " Нова телевизия ". И добави, че през миналия сезон хотелиерите и ресторантьорите са се старали повече.

Той разяснява и кои са били най-фрапантните измами и какви санкции са получили нарушителите. „ Имаше случай, в който в офертата написа, че паркирането пред хотела е гратис, а най-после се оказва, че това ни коства най-малко 10 лева На един от плажовете туристи бяха накарани да платят старите цени на шезлонгите и чадърите. Оправданието беше, че служителят е нов и се е объркал. Това бяха образци по какъв начин в България се вършат опити за дребно хитруване”, разясни Маргаритов.

По думите му междинната стойност на глобите за сходни нарушавания е от 5000 до 10 000 лева „ Най-високата санкция наложихме за случая в Черноморец, където туристи бяха задължени да заплатят комплект чадър и два шезлонга, тъй като се намират на първа линия на плажа”, сподели още ръководителят на КЗП. И заключи, че тази година българите са предпочели родното Черноморие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР