"Процедурата за доставка на медикамент е задействана. Това е лекарство,

...
"Процедурата за доставка на медикамент е задействана. Това е лекарство,
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски с важни думи за вноса и производството у нас на лекарството, което лекува короанвируса ВИДЕО

"Процедурата за доставка на медикамент е задействана. Това е лекарство, което се загатва в група с още 8 или 9 медикаменти с хипотетичен позитивен резултат, само че влиза в целесъобразните медикаменти от СЗО. Разговаряхме с производители и сега се обяснява дали е допустима доставката на първични материали, с цел да се създава в страната ни. "

Това съобщи шефът на Кризисния щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски по време на постоянния брифинг във ВМА.

"Още нощес се срещнах с желанията на столичния Лекарския съюз и ги поддържам като утвърждение на ограниченията, които подхващаме. Получих известия от възрастни хора, че им съсипваме живота, тъй като били привикнали да вървят на разходки на Витоша. Имам възприятието, че те не схващат защо става въпрос. Отново моля към тях да си стоят у дома ", сподели още той.

Лекарите упорстват властта да наложи възбрана за напускането на домовете в София

"За да бъдат изписани, пациентите с ковид би трябвало да потвърдят, че са изчистени. Това става с две негативни проби за 24 часа. Средно за към 21 дни се почиства вируса, само че има разказани случаи до 37 дни ", заключи ген. Мутафчийски.

"Вчера обясних в няколко медии, че пациентката е в безусловно положително положение и няма никакви признаци. Минаваме към режим на инспекция дали вирусът е изчистен. Мисля, че още през вчерашния ден ви споделих, че здравната сестра в Габрово е предходна първия си тест и когато излезе резултата ще забележим дали ще я освободим ", показа той.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР