Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с необходимата медицинска

...
Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с необходимата медицинска
Коментари Харесай

МЗ: В ход е подготовката на обществената поръчка за медицински хеликоптер

Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с нужната здравна техника и обзавеждане за обезпечаване на незабавна здравна помощ по въздух, е в ход и не е преустановявана, осведомят от Министерство на здравеопазването.

Проектът за покупка на най-малко 1 бр. медицински хеликоптер е утвърден на 24 септември 2020 година Стойността е близо 20 млн. лева (19 999 990, 62 лева.). Средствата са отпуснати по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Проектът е в развой на осъществяване. Срокът за осъществяването му е 36 месеца.

Към сегашния миг пазарното изследване е финализирано и към този момент се изготвят техническите спецификации за публичната поръчка, споделят още от Министерство на здравеопазването.

Освен експертен екип от Министерството на здравеопазването, в работната група, подготвяща процедурата, вземат участие и специалисти от Авиоотряд 28, командването на Военновъздушни сили, Специализиран отряд “Въздушно наблюдение”, “Гражданска въздухоплавателна администрация”, “Военномедицинска подготовка и осигуряване” към ВМА, съобщи БГЕНС.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР