Процедурата е стартирала през май. Тогава е изпратено запитване до

...
Процедурата е стартирала през май. Тогава е изпратено запитване до
Коментари Харесай

Министър Тагарев призна: Това е мой основен приоритет! Чакаме група и одобрение от САЩ

„ Процедурата е стартирала през май. Тогава е изпратено питане до Съединени американски щати с съответни условия и параметри. От американска страна евентуалната продажбата е утвърдена и от Пентагона, и от Държавния департамент. От тяхна страна следва да стигне до Конгреса, тъй като единствено той може да даде окончателното утвърждение за договорката. ”
Това разяснява министърът на защитата Тодор Тагрев пред публицисти във връзка утвърдената от Държавния департамент на Съединени американски щати договорка за продажба на България на 183 бронирани машини „ Страйкър “ (Stryker) и обвързвано с тях съоръжение на стойност към 1,5 милиарда $.
“Това е оптималното количеството техника и оптималната цена, за която може да става дума в този план. Очакваме доста скоро група от Съединени американски щати, с цел да се направи обзор на това, което те назовават line by line – всичко, което заявяваме с изясненост какво желаеме, ще се откажем ли от нещо друго или ще желаеме повече, и тогава ще бъде избрана крайната цена и съставът на този план. Става въпрос единствено за нови машини. Това е един от главните планове и още първоначално, когато встъпих в служба разгласих, че модернизацията на сухопътни войски е мой главен приоритет, тъй като тя е доста изостанала ”, сподели министърът.
Тагарев разяснява и случая от предходната седмица с неговия консултант Мустафа Емин, за който медици от “Пирогов ” настояват, че ги е заплашвал със здравния министър и е настояваш дете да бъде извадено от противошокова зала, с цел да бъде настанено неговото.
“Случаят е доста противен. Този случай бе иницииран от пост в персонален профил, който по-късно бе препубликуван от “Пирогов ”. Версиите са две. Аз съм изслушал моя консултант и това, което в началото бе оповестено се разминават доста значително. Много прочувствена беше реакцията на всички – на медиите, на жителите и в политическите среди. Аз ще взема решение тогава, когато се срещна с обстоятелствата ”, сподели министърът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР