Протоколите от два избирателни района - Пловдив-град и Пловдив-област се

...
Протоколите от два избирателни района - Пловдив-град и Пловдив-област се
Коментари Харесай

ЦИК чака протоколите от два избирателни района, за да обяви резултатите от президентските избори

Протоколите от два изборни региона - Пловдив-град и Пловдив-област се бавят и към този миг нямаме опция да обявим окончателните резултати от първия тур на изборите за президент.

Това съобщи на брифинг представителят на ЦИК Цветозар Томов. На конференцията се очакваше от комисията да оповестят окончателните резултати от президентските избори.

" Законът ни задължава да обявим окончателните резултати от изборите за президент до довечера в 00.00 часа и ние ще го създадем, колкото й късно да бъде. Надяваме се час по-скоро да дойдат протоколите от Пловдив-град и Пловдив-област. Създали сме организация да ги обработим оптимално бързо. Без тези два региона - всичко друго е готово. Разбира се, че всички сме наясно кои ще се явят на балотаж, само че това не ни дава правни учредения да забавим оповестяването на резултатите и те ще бъдат оповестени в законовия период ", безапелационен бе той. 

" Всички дефектирали машини ще бъдат сменени и поправени. Всички тези ремонти ще бъдат направени единствено с машини, които са по договорите сред ЦИК и " Сиела Норма " и ЦИК и " Информационно обслужване ". Има и опция, където се е гласувало с две машини, само че е имало ниска изборна интензивност, едната машина да бъде изтеглена и пренасочена към регион, където има дефектирала или развалена машина. Още един път ще повторя, че резултатите от президентските избори ще бъдат оповестени в период ", приключи Цветозар Томов, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР