Протоколът Zunami, агрегатор на доходност от децентрализирани финанси (DeFi), се

...
Протоколът Zunami, агрегатор на доходност от децентрализирани финанси (DeFi), се
Коментари Харесай

DeFi платформа загуби над $2 милиона след пробив в сигурността

Протоколът Zunami, агрегатор на рентабилност от децентрализирани финанси (DeFi), се е сблъскал с пробив в сигурността, който е довел до евентуални загуби, надхвърлящи $2.1 милиона, както заяви компанията за киберсигурност PeckShield.

В понеделник, по време на азиатските часове, PeckShield заяви за откриването на продължаваща офанзива, включваща две обилни транзакции. Неправомерно присвоените средства след това са били изпирани посредством услугата за разбъркване, известна като Tornado Cash.

Zunami Protocol неотложно призна за пробива посредством туит в отговор на предизвестието на PeckShield, като увери в сигурността на своето поръчителство и стартира неотложно следствие по въпроса.

Освен това Zunami Protocol предизвести краткотрайно да не се получават zETH и UZD, защото тези съответни излъчвания токени са били обект на употреба.

PeckShield категоризира офанзивата като маневра за манипулиране на цените, която евентуално може да докара до неопределено установяване на цените.

Ксиан Ю, създател на SlowMist, компания за блокчейн сигурност, разкри, че екипът им е разпознал уязвимостта преди към два месеца. В скорошен туит Ю показа, че пробивът е довел до обилни загуби, надхвърлящи $2.1 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР