Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила 73 от над 90

...
Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила 73 от над 90
Коментари Харесай

Киев се похвали: Свалихме 73 от 90 руски ракети и 10 от 10 дрона

Противовъздушната защита на Украйна е свалила 73 от над 90 противников крилати ракети и е унищожила 10 от 10 дронове-камикадзета, изстреляни от Русия против територията на Украйна, заяви в ефира на националния телетон " Обединени вести " представителят на Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат Юрий Игнат, представен от Укринформ, оповестява Агенция " Фокус "

" Вече има предварителна информация, че окупаторите са надминали офанзивата си, която беше на 10 октомври. Както си спомняте, на територията на нашата страна бяха изстреляни 84 ракети. Днес към този момент има повече от 90 доказани ракети. Освен това има още 10 " Шахеда “, осведоми Игнат.

Според него става дума за ирански дронове Шахед-136 и Шахед-131. Оперативно командване " Юг " твърди, че са унищожени 10 от 10 безпилотни самолета-камикадзе.

Освен това украинските Противовъздушна отбрана са прехванали огромна част от крилатите ракети на съперника.

" Имаме положителни резултати в Противовъздушна отбрана. От повече от 90 ние сме свалили 73 крилати ракети “, съобщи Игнат.

Той напомни, че на 10 октомври от 84 противников ракети украинската Противовъздушна отбрана е свалила 45, на идващия ден от 28 са били свалени 20 ракети, а на 31 октомври украинските Противовъздушна отбрана са свалили 45 от 55 противников ракети.

Говорителят напомни, че Украйна получи комплекси NASAMS и Iris-T, които доста е повишило успеваемостта на украинските сили за защита.

Както беше обявено по-рано, към 100 ракети бяха изстреляни по територията на Украйна във вторник. Основната цел са били обекти на сериозната енергийна инфраструктура, само че вследствие на офанзивите има и попадения в жилищни здания. Твърди се, че руснаците са употребявали ракети вид Х-101, Х-555, изстреляни от стратегическата авиация на бомбардировачи Ту-95, Ту-160 от Каспийско море и Ростовска област. Останалите ракети са били " Калибър " с морско базиране и са пуснати от Черно море.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР