Противоречивата медийна личност от САЩ Тъкър Карлсън интервюира руския президент

...
Противоречивата медийна личност от САЩ Тъкър Карлсън интервюира руския президент
Коментари Харесай

Мъжът, който интервюира Владимир Путин: Кой е Тъкър Карлсън

П ротиворечивата медийна персона от Съединени американски щати Тъкър Карлсън интервюира съветския президент Владимир Путин. 54-годишният Карлсон е първият западен публицист, който интервюира Путин, откогато Русия нахлу в Украйна преди близо две години. 

Но кой е Тъкър Карлсън, за какво Путин се съгласил на изявлението. Какви са претекстовете на Карлсън да даде естрада на съветския водач? 

Шоуто на Тъкър Карлсън във Fox News  

Карлсон, който в предишното е бил гневен покровител на Путин, беше уволнен от Fox News през април предходната година. През 2016 година той заема мястото на водещ в праймтайма на Fox News в делничните вечери със своето предаване " Tucker Carlson Tonight " и бързо се утвърждава като основен състезател в мрежата и авторитетен глас в републиканската политика. 

Предаването е най-рейтинговото кабелно новинарско предаване в основната възрастова група от 25 до 54 години, а Fox News е най-гледаната кабелна новинарска мрежа в Съединени американски щати. След напускането му рейтингът спада, оповестява Sky News.  

Често разисква теории на конспирацията и разяснява извънредно десни тематики. Той неведнъж слага под въпрос ефикасността на Коронавирус имунизациите и ги съпоставя с " нацистки опити ". Макар да има триумф измежду феновете, подстрекателските му мнения карат някои рекламодатели да се дистанцират от предаването. 

How much has Carlson been paid by Putin to be Putin's shill? Fox should have fired him much earlier.

Who is Tucker Carlson, the fired Fox News host that's interviewed Vladimir Putin?
— Doctor Zhivago (@DoctorZhivag007)
Напускането му на централната телевизия 

Карлсон напуща Fox News през април предходната година, по-малко от седмица откакто компанията майка Fox Corp се съгласява да заплати 787,5 млн. $ на Dominion Voting Systems, с цел да предотврати правосъден развой за клюка. 

Телевизията не дава пояснение за този ход. 

Компанията Dominion, която създава машини за гласоподаване, заведе дело поради отразяването от страна на канала на погрешни изказвания, че машините са фалшифицирали изборите през 2020 г. 

Очакваше се 53-годишният Карлсън да свидетелства по делото против Dominion. 

В известия, разкрити като част от правосъдното дело, Карлсон признава, че изказванията за машинация на гласоподаватели са неоснователни. Той също по този начин показва, че " буйно " ненавижда някогашния президент Доналд Тръмп - отклоняване от реториката му в предаването. 

Карлсън стартира да разгласява в X, където беше споделено изявлението му с Путин  

Миналата година Карлсън започва още веднъж предаването си в X.

Той показа изявлението с Путин както в X, по този начин и в личния си уеб страница в четвъртък вечерта. 

Ep. 73 The Vladimir Putin Interview
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson)
 Какво беше казано в изявлението? 

Путин приказва в детайли за мислите си по отношение на Украйна, възможни договаряния и репортера на " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович. 

Той съобщи пред Карлсон, че е подготвен да договаря за спокойно съглашение с Володимир Зеленски, само че добави, че Русия към момента не е постигнала задачите си в страната, в това число " денацификацията ". Руският президент също по този начин съобщи, че " няма интерес " да нападне Полша или Латвия, като съобщи, че би го направил единствено в случай че някоя от двете страни нападне Русия. 

По тематиката за репортера на " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович, който е в съветски затвор от съвсем една година, Путин съобщи, че не " изключва " връщането на журналиста в Съединени американски щати, при изискване че страната предприеме " реципрочни стъпки ". 

Русия упреква Гершкович, че е американски разузнавач, което Съединени американски щати отхвърлят.  

Преди началото на изявлението Карлсън показва, че е почнал с " най-очевидния въпрос " - за какво Путин е почнал войната в Украйна. 

" Отговорът, който получих, ме шокира ", сподели той и изясни, че съветският президент " приказвал към половин час " за историята на Русия. 

Why I'm interviewing Vladimir Putin.
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson)
Защо Путин се съгласи да приказва с Карлсон? 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков споделя, че изявлението е обещано, тъй като методът на Карлсън се разграничава от " едностранчивото " отразяване на обичайните западни новинарски медии. 

" Когато става въпрос за страните от груповия Запад, огромните мрежови медии, телевизионни канали и вестници по никакъв метод не могат да се похвалят, че даже се пробват да наподобяват най-малко безпристрастни във връзка с отразяването ", споделя Песков. 

" Това са все медии, които заемат извънредно едностранчива позиция. Разбира се, няма никакво предпочитание да се поддържа връзка с такива медии, а и надали има смисъл ", добавя той.   

Песков прибавя, че президентът е дал изявление на някогашния водещ на Fox News, тъй като " неговата позиция е друга от тази на останалите ".  

" Тя никога не е проруска, не е проукраинска - тя е проамериканска, само че най-малко контрастира с позицията на обичайните англосаксонски медии. "  

Защо Карлсон е направил това изявление? 

Във видеоклип, споделен в X няколко дни преди излъчването на предаването, Карлсън споделя, че е интервюирал Путин, с цел да " осведоми " американците. 

" Нито един западен публицист не си е направил труда да интервюира президента на другата страна, забъркана в този спор, Владимир Путин ", споделя той - изказване, което беше отхвърлено от публицистите, отразяващи войната. 

Карлсън показва, че е имало " десетки " изявленията с украинския президент Володимир Зеленски, които той дефинира като " подканящи сесии " за усилване на настояването му за по-голямо присъединяване на Съединени американски щати във войната.  

" Американците имат право да знаят за войната, в която са въвлечени ", прибавя той. 

Той показва, че войната в Украйна е " човешко злополучие ", което трансформира дългогодишни политически и търговски действителности в целия свят. 

" И въпреки всичко популацията на англоговорящите страни наподобява в множеството случаи не е наясно, счита, че в действителност нищо не се е трансформирало, и мисли по този начин, тъй като никой не им е споделил истината ", споделя той.  

Пропутинското минало на Карлсон  

Бившият водещ от Fox подлага на критика поддръжката на Съединени американски щати за Украйна във войната и преди е подкрепял Путин. 

Когато стартира нашествието на Русия, той сложи под въпрос американската помощ за военните старания. Той също по този начин погрешно твърди, че украинският президент Зеленски е властнически водач. 

" Зеленски не се интересува от свободата и демокрацията. Всъщност Зеленски е доста по-близо до Ленин, в сравнение с до Джордж Вашингтон. Той е деспот. Той е рисков авторитарист, който е употребявал 100 милиарда $ от американските налози, с цел да сътвори еднопартийна полицейска страна в Украйна ", споделя журналистът през 2022 г. 

" Защо Владимир Путин е толкоз неприятен човек? Той не е Саддам Хюсеин, не е Адолф Хитлер, не съставлява заплаха за Съединените щати ", показва Карлсон през 2017 г.   

Други негови политики 

Карлсон е републиканец, който се опълчва на абортите и контрола върху оръжията. Въпреки посланията за Тръмп, разкрити в делото " Доминион ", поддръжката на Карлсън за някогашния президент се счита за подхранваща триумфа му. В публикация от 2021 година списание " Тайм " го дефинира като " най-могъщия реакционер в Америка ", подхранващ разногласия с дясна изразителност, като в същото време поддържа рекордна гледаемост. 

Най-противоречивите изявления на Карлсон  

Той провокира разногласия поради провокаторски изявления за расата, правата на LGBTQ и други тематики, а по-рано тази година Карлсон попадна под обстрела на републиканците, когато разказа смъртоносните вълнения в столицата на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година като " най-вече кротичък безпорядък ". 

През 2018 година той показва, че мигрантите ще създадат Америка " по-бедна и по-мръсна ", което кара рекламодателите да пресечен връзките с предаването му.  

Той пази дейностите на Кайл Ритънхаус, младежът, който простреля двама протестиращи от " Black Lives Matter " през 2020 г.  

Карлсън показва, че Кеноша, градът, в който се случи стрелбата, е " изпаднал в безредица ", и прибавя:

" Колко сме шокирани, че 17-годишни младежи с пушки са решили, че би трябвало да поддържат реда, когато никой различен не го прави? "   

Той направи редица обидни мнения по адрес на дамите, в това число назова журналистката Ариана Хъфингтън " свиня ". 

Животът му преди Fox News  

Карлсон е роден в Сан Франциско през 1969 година и стартира журналистическата си кариера като проверяващ обстоятелства за консервативно списание, преди да премине към малкия екран през 2000 г.  

В ранните си години на екрана той е прочут с присъщата си папийонка, която изоставя през 2006 г. 

От 2001 година до 2004 година съставлява политическата десница в предаването Crossfire на CNN. Когато комикът и водещ на " Късното шоу " Джон Стюарт му гостува през 2004 година, той жигосва предаването и Карлсон. Скоро по-късно предаването е свалено от ефир. 

Карлсон продължава да работи за телевизионните мрежи PBS и MSNBC. През 2010 година той става съосновател на уеб страницата за политически вести The Daily Caller и резервира дял в компанията до 2020 г. 

 През 2009 година се причислява към Fox News като помощник. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР