Противопоставяне на управляващи и опозиция, но и вътре в самата

...
Противопоставяне на управляващи и опозиция, но и вътре в самата
Коментари Харесай

Нов спор в управляващата коалиция заради Закона за опазване на околната среда

Противопоставяне на ръководещи и съпротива, само че и вътре в самата коалиция по дебата на второ четене за Закона за запазване на околната среда. Управляващите се разделиха в мнението си на една или две инстанции би трябвало да се апелират решения за обекти от национално значение. Част от Българска социалистическа партия са на мнение, че с опцията за обжалване на 2 инстанции се бавят огромни инфраструктурни планове като градежа на пътни връзки и автомагистрали.

На друго мнение са други представители на Българска социалистическа партия, от Продължаваме промяната, Демократична България и отрасловия министър, който дефинира втората инстанция като гаранция. " Законопроектът е импортиран в деня на конституирането на Народно събрание. Той беше на трупчета и чакаше да бъде изваден от въртележката на съдружните пазарлъци. Истината е, че забавянето е една елементарна добавка от ГЕРБ - двуинстанционно произвеждане ", сподели Младен Шишков от ГЕРБ-СДС, съобщи. Ако продължаваме да поддържаме едноинстанционното произвеждане - ще има проблем с Европейска комисия за огромните инфраструктурни планове, счита Зорница Стратиева от Демократична България. " Искаме гарантиране на запазване на околната среда. Но желаеме и ускорение на огромните стратегически инфраструктурни планове. Нормално ли е да не бъде направена автомагистралата към Гърция и автомагистрала " Черно море ", попита Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Крум Зарков обаче се дистанцира от сътрудника си и парламентарната група на социалистите. Ако е без втора инстанция - един план минава, различен не минава. Напоследък природозащитници, синдикати и стачници - всеки, който застане против едрия капитал, е кол в колелото на развиването. ", разяснява той. " Продължаваме промяната " поддържат връщането на втората инстанция: " Ние дойдохме с упоритостта за промяна на правосъдната системата, да пазиме нашите гласоподаватели - дали ще осъществим това или ще се плъзнем. Тук въпросът е - втората инстанция се маха - с цел да може някой да държи властта ", съобщи Александър Дунчев.

Според Пламен Абровски от Има Такъв Народ дебатът се трансформирал в това - има ли правораздаване в България или не. " Заради по този начин наречените " зелени талибани " ще има закъснение на планове ", счита Цончо Ганев от " Възраждане ". Министър на околната среда и водите Борислав Сандов акцентира, че втората правосъдна инстанция е гаранцията, че даден план има обективно ревизиране на събитието на първата инстанция. " Разбирам и другата страна - не би трябвало да има закъснение за тези значими планове ", разяснява Сандов. От ГЕРБ упрекнаха ръководещите, че КЕВР към момента не афишират цените за парното и тока. Казват, че хората би трябвало да знаят какво следва и показаха подозрение, че зад това безмълвие може да се крие съществено нарастване на цените.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР