Противомаларийното лекарство хлорохин и едно от производните му, възхвалявани от

...
Противомаларийното лекарство хлорохин и едно от производните му, възхвалявани от
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата предупреди за тежки странични ефекти на медикамента хлорохин

Противомаларийното лекарство хлорохин и едно от производните му, възхвалявани от американския президент и от френски доктор като подобаващи против новия ковид, имат тежки странични резултати, предизвести Европейската организация по медикаментите, представена
от Агенция Франс Прес.  Ползата от хлорохина и хидроксихлорохина, чиито последователи са президентът Доналд Тръмп и френският доктор проф. Дидие Раул, " още не е потвърдена ", посочи Европейската организация по медикаментите, основана в Амстердам.
" Неотдавнашни проучвания насочиха към съществени проблеми, в някои случаи съдбовни, свързани със сърдечния темп, от хлорохина и хидроксихлорохина, взети в огромна доза или в композиция с антибиотика азитромицин ", гласи официалното съобщение на организацията
Лечението с тези лекарства може да провокира също проблеми с бъбреците и черния дроб, да повреди нервни кафези и да провокира гърчове и хипогликемия, предизвестява организацията.
Данните за такова лекуване са още доста лимитирани, а потребният резултат при заболяването Ковид-19 не е потвърден, написа Българска телеграфна агенция.
В Съединени американски щати във вторник бяха оповестени резултатите от най-голямото проучване по тематиката до момента. То не сподели никакво преимущество на хидроксихлорохина против Ковид-19 по отношение на общоприетоо лекуване. Дори е следена по-висока смъртност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР