Противокорабна балистична ракета, изстреляна от йеменските хуси, е поразила контейнеровоз,

...
Противокорабна балистична ракета, изстреляна от йеменските хуси, е поразила контейнеровоз,
Коментари Харесай

Хуска ракета порази американски контейнеровоз

Противокорабна балистична ракета, изстреляна от йеменските хуси, е поразила контейнеровоз, плаващ под флага на Маршаловите острови, само че благосъстоятелност на компания от Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, като цитира пост на американските въоръжени сили в " Екс ". 

Екипажът на кораба не оповестява за потърпевши или материални вреди и продължава да плава по маршрута си, съгласно същия източник.

Корабът е бил атакуван на югоизток от йеменския град Аден, оповестява английската организация за морска сигурност, представена от Франс прес.

През последните седмици йеменските бунтовници хуси, които са близки до Иран, ускориха нападенията си в Червено море против кораби, за които подозират, че са свързани с Израел, напомня Българска телеграфна агенция. Те настояват, че нападенията са в символ на взаимност с палестинците в линията Газа.

Според английската компания за морска сигурност " Амбри " корабът, ударен край Аден, е американски транспортен съд за насипни товари, пътувал за Суецкия канал. Агенцията счита, че той е бил цел поради това, че е благосъстоятелност на компания от Съединени американски щати и офанзивата е била " в отговор на американските военни удари против позициите на хусите в Йемен ", съобщи Франс прес.

Вчера американските военни оповестиха, че са свалили крилата ракета, ориентирана към американски ескадрен миноносец, настоящ в южната част на Червено море, напомня организацията. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР