Противоепидемичните мерки се облекчават от днес в някои региони на

...
Противоепидемичните мерки се облекчават от днес в някои региони на
Коментари Харесай

Разхлабват мерки в някои области, повече ученици ще учат присъствено

Противоепидемичните ограничения се облекчават от през днешния ден в някои райони на страната.

В столицата се възобновяват плановият банкет в лечебните заведения, както и осъществяването на планови интервенции. 

Присъствено се връщат в клас всички възпитаници до 12 клас в София град, както и в областите Стара Загора, Хасково, Разград и Силистра.

В цялата страна децата от 1 до 4 клас не престават да учат присъствено.

Поради влошена епидемиологична конюнктура отчасти отдалечено образование от през днешния ден се вкарва в областите Търговище и Шумен.

Облекчава се режимът в област Бургас, където отдалечено ще се образоват единствено четири випуска – 7, 10, 11 и 12 клас.

В останалите области на страната до петък учениците ще са на ротация. В клас се връщат випуските, които от 7-и до 11 февруари учеха отдалечено, а учениците от 5 до 12 клас, които в посочения интервал бяха в клас, в този момент остават у дома.

Остава условието за тестване на учениците в първия присъствен ден от седмицата. От проучване за Covid са освободени притежателите на зелен документ.

Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се взема решение от РЗИ на локално ниво съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР