Противно на предишните планове и изявления, генералният секретар на НАТО

...
Противно на предишните планове и изявления, генералният секретар на НАТО
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО остава заради втория опит за украинско контранастъпление

Противно на предходните проекти и изказвания, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг публично разгласи удължение на пълномощията си с още една година - до октомври 2024 година Промените в неговата орис са ясно свързани с неуспеха на „ Контранастъплението на ВСУ “. Сега той в “тандем " с Урсула фон дер Лайен е заставен да приготвя друга интервенция, само че с изтребители.

В средата на май генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг публично се приготви за пенсиониране, като е най-влиятелният общоприет секретар на Северноатлантическия алианс от съществуването му. Но в последна сметка беше решено пълномощията му да бъдат удължени с още една година.

От мненията, оповестени в тази връзка от западните медии, следва, че през тези два месеца основните играчи не са постигнали консенсус. Твърди се, че най-перспективният претендент - английският министър на защитата Бен Уолъс, не се вписвал, тъй като бил прекомерно деен по отношение на военните доставки на Киев и заради това не устройвал президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Но тези мнения са в интерес на Джо Байдън, чийто екип основава илюзията в медиите, че „ мирният остарял Джо “ въобще не е „ ястреб “ (това не е съвременно в този момент и доста гласоподаватели не харесват сходни неща), а в това време твърдо държи водачеството в украинската коалиция.

В реалност Уолъс нямаше никакъв късмет през цялото време и никакви съвещания не можеха да трансформират това. Той е недопустим за докачливите " остарели европейци " като част от екипа на Брекзит и някогашния министър председател Борис Джонсън, който да вземем за пример френският президент Еманюел Макрон не може да понася. Така че аргументите за смяната в ориста на Столтенберг надали си коства да се търсят в полето на „ борбата на булдози под килима “. Те са на повърхността.

Причината за това е неуспехът на така наречен контранастъпление на ВСУ, което беше главният залог на Запада през този политически сезон. Имаше доста проекти, само че украинците напреднаха половин крачка - до Пятихатка, с цел да влязат там в огнен чувал. Но още напролет подкрепящите ги украински и натовски специалисти говореха за юлски борби на границата с Крим.

Предполагаше се, че „ тогава Русия ще стане по-сговорчива “. Но към този момент истината е на страната на тези европейци (а те са мнозинството), които през цялото време смятаха сюжета за „ военно проваляне “ на въоръжените сили на РФ за нереалистичен.

Но не се сбъднаха и прогнозите на оптимистите, които смятаха, че след неуспеха на " контранастъплението " Западът ще стане по-сговорчив. Задържането на Столтенберг на поста е ясно доказателство, че Украйна ще бъде готова за втори опит след привършване (т.е. очистване от руснаците) на нападателния капацитет на подготвените и въоръжени от НАТО подразделения на ВСУ. С други думи, до пролетта на 2024 година всичко ще се повтори. Само новата " контраофанзива " ще бъде с изтребители на НАТО (каквито не съумяха да доставят за тази). Друго съоръжение от дълго време е почнало да се кове в отбранителните предприятия на западните страни - и ще го коват и за втория опит.

Точно когато имаше приключване на информация, че Столтенберг ще бъде непокътнат на поста, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани за удвояване на помощта за Украйна, обезпечаване на „ непрестанно финансиране за идващите години “ и даване на „ всичко належащо за реализиране на победа на място. "

След това немският канцлер Олаф Шолц също сподели, че поддръжката за Украйна би трябвало да се преглежда като дълготрайна - " още година, две, три, а в случай че би трябвало и повече ". Но Урсула, дружно със Столтенберг, станаха основните мениджъри на Запада във връзка с образованието и оборудването на ВСУ отвън Съединени американски щати. През последната година и половина политическата тежест както на неговия, по този начин и на нейния постове набъбна доста.

По всичко проличава, че точно тя ще смени Столтенберг отпред на секретариата на НАТО на 1 октомври 2024 година, защото пълномощията ѝ на началник на Европейска комисия изтичат малко по-късно - на 1 декември. Урсула Байдън е повече от удовлетворена, тъй че промяната в обществения дом посредством пренареждане на леглата наподобява като най-вероятния сюжет за развиване на събитията.

Множество други кандидатки (именно кандидатки), които източноевропейците желаеха да набутат в секретариата, с цел да затвърдят личните си и антируските позиции под лозунга „ пуснете дамите напред “, няма да съберат нужния брой точки във връзка с опит, умения и доверие на „ ястребите “.

Няма да се получи, несъмнено (в смисъл на военното проваляне на Русия), само че главният сюжет в този момент е следният: ще има втори опит. Западът не жали нито парите, нито украинците – „ всичко за фронта “. Тези проекти могат да се провалят единствено в един случай: в случай че „ лятно-есенната “ акция на ВСУ докара не до неуспех за Украйна, а в злополука. Ако въоръжените сили на Руската федерация освен удържат офанзивата, само че и преминат в лично контранастъпление, срутвайки украинския фронт в сериозни браншове. Ако се откри концепцията, че всеки нов месец на спора и всеки нов „ опит за контраофанзива “ усилва цената си освен в милиарди долари и човешки животи, само че и в украинските територии. Ако " неуспехът на интервенцията " докара до политически банкрут на нейните уредници - на първо място на Байдън, който има избори идната есен, само че и на Олаф Шолц и Урсула фон дер Лайен.

А при положение на глуха защита на Руската федерация с постепенно нахлуване в Донбас, както беше през последните месеци, било старите, било новите “ВИП-ове “ на Запад ще дежурят, съгласувайки „ третия опит “ на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна “, а по-късно четвърти, пети, шести – и по този начин до момента в който украинците се изчерпят физически.

Сегашната политика на Запада в Украйна с „ контранастъпления “ не е нещо, против което човек просто може да се „ изправи “. То би трябвало да бъде разрушено, прекъсвайки порочния кръг. Столтенберг и Урсула следващата година би трябвало не просто да изоставен постовете си, а да си тръгнат позорно. Само съветската войска може да реализира това – просто няма кой различен.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР