Противниците на пенсионната реформа организираха общонационални протести и стачки за

...
Противниците на пенсионната реформа организираха общонационални протести и стачки за
Коментари Харесай

Над 1,5 млн. души са участвали в протестите срещу пенсионната реформа във Франция

Противниците на пенсионната промяна проведоха общонационални митинги и стачки за 12-и ден от началото на годината в цяла Франция . Според данни на синдиката Обща конфедерация на труда в тях са взели участие над 1,5 милиона души , а съгласно френското вътрешно министерство в акциите и митингите са взели участие 380 000 души , съобщи Франс прес.

Според префектурата в Париж протестиращите там са били едвам 42 000 , само че синдикатът Обща конфедерация на труда споделя, че в столицата стачкуващите са били над 400 000 , добавя Франс прес.

На редица места , включително и Париж в региона на постройката на Централната банка на площад " Бастилия " избухнаха конфликти и силите на реда трябваше да се намесят. Протестиращите се пробваха да нахлуят в постройката на банката, само че не съумяха. Преди това стачкуващи нахлуха в централата на стилния колос " Луи Вюитон " в региона на " Шан-з-Елизе ".

Към този миг се оповестява за 36 арестувани в Париж , само че нормално данните за арестите в столицата и страната по време на митингите излизат едвам на сутринта на идващия ден.

Общонационалният ден на митинги и стачки предшества съвещанието на френския Конституционен съвет, който на следващия ден се произнася по въпроса за пенсионната промяна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР