Против временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата при

...
Против временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата при
Коментари Харесай

Пеевски: Като искат да закриват полицията, ПП-ДБ да внесат проектозакон

Против краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията при полицейското принуждение на митинга против управлението на Българския футболен съюз се изрече още веднъж водачът на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски.

„ Твърдо седим зад момчетата. Комисията, която ще внася ПП-ДБ, няма да я подкрепим. Трябва да има страна. Или ще има страна, или няма да има страна. Сутринта споделих на господин Петков на председателски съвет, като желаят да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те очевидно това желаят “, сподели Пеевски.

Вчера водачите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов внесоха план на решение за основаване на краткотрайна комисия за полицейското принуждение. Идеята пристигна първо от премиера Николай Денков, който изясни, че го е разискал и с вицепремиера Мария Габриел. От Движение за права и свободи обаче се оповестиха срещу. Подкрепа пристигна от Българска социалистическа партия, която се разгласи и „ за “ оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

„ Какво е направил Калин Стоянов “, попита Пеевски. И изясни за какво групата му няма да поддържа комисията: „ Има инспекторати, след тях има прокуратура, след нея – съд. Нали сме правова страна? Не мога да схвана за какво Народното събрание и депутатите ще проверяват служители на реда. Ние ставаме проверяващ орган. Това не може да се случи. Парламентът няма тези функционалности. Ние вършим законите, по тях след това работят ведомствата, министерствата, прокуратурата, съдът. Ние сме по тази причина – да им създадем закони, по тази причина сме законодателна власт. Ние ставаме проверяващи на служителите на реда. И какъв сигнал им даваме? Че другите институции не съществуват. Няма да обезличаваме страната. Твърдо съм да има страна “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР