Протестно шествие, наречено Поход за живот, организираха днес от Велоклуб

...
Протестно шествие, наречено Поход за живот, организираха днес от Велоклуб
Коментари Харесай

Ужасяващо. Свидетелка Разказа Как Бмв-То Е Помело Мартин Чикалов До Морската Градина

Протестно шествие, наречено " Поход за живот ", проведоха през днешния ден от Велоклуб " Спартак " във Варна. Около 200 души се събраха пред Общината и след минута безмълвие за починалите на пътя велосипедисти потеглиха на шествието. Проявата е предизвикана от гибелта на Мартин Чикалов, балетист от Варненската опера, който бе затрит от автомобил край Морската градина на 10 септември и по-късно умря от контузиите си.

Мъжът беше ударен от автомобил до пешеходна пътека в центъра на града. Шофьорът избяга от мястото на случая и се съобщи след издирването му. Установено е, че той е без брошура, само че с предходни прегрешения на пътя.

Сходен случай имаше и в Русе, където водач блъсна 13-годишен велосипедист и също избяга. За благополучие потърпевшото дете е живо и няма заплаха за живота му.

Артистите и велоклубовете желаят обезопасяване на пешеходните пътеки в рискови сектори и слагане на полицейски патрули на скоростните прави.

Според велосипедистите новият закон за придвижване по пътищата не оказва помощ за сигурността на колоездачите и са нужни съществени промени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР