Протестно бдение в памет на прегазената вчера на пешеходна пътека

...
Протестно бдение в памет на прегазената вчера на пешеходна пътека
Коментари Харесай

Протестно бдение в памет на прегазената студентка в Благоевград

Протестно бдение в памет на прегазената през вчерашния ден на пешеходна пътека студентка се организира тази заран в Благоевград.

100-ина младежи се събраха тази заран на лобното място на 19-годишната Фатиме, която през вчерашния ден беше прегазена от камион. Инцидентът стана на рисково кръстовище в региона на студентските общежития на Югозападния университет.

Към проявата се причислиха и кметът на града Атанас Камбитов и шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов.

Младите хора желаеха на рисковото кръстовище да се инсталира светофарна уредба. Те се оплакаха от неприятната организация на придвижването в региона. Ежедневно десетки погрешно паркирали коли понижават видимостта и основават предпоставки за пътни катастрофи.

Кметът одобри предлагането и даде обещание, че то ще бъде разисквано и прегледано. Той обаче прикани за повече отговорност както на водачите, по този начин и на пешеходците.

Шефът на КАТ Данаил Стоицов съобщи, че всичко, което може да бъде направено за обезопасяване на това кръстовище, е направено, има нужната маркировка, има и осветяване. Той обаче призна, че ведомството разполага единствено с един патрул за централна градска част и мъчно може да се обслужи целия региони. Въпреки това от началото на годината са формирани актове на над 1000 извършители за погрешно паркиране.

На бдението се чуха апели за оставки и вдишване на отговорност. Студентите са безапелационни, че няма да се откажат, до момента в който не се обезопаси изцяло съдбовното кръстовище. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР