Протестни демонстрации блокираха центъра на Атина. Синдикатът на държавните служители

...
Протестни демонстрации блокираха центъра на Атина. Синдикатът на държавните служители
Коментари Харесай

Протестни демонстрации блокираха центъра на Атина

Протестни демонстрации блокираха центъра на Атина. Синдикатът на държавните чиновници активизира работещите в няколко бранша в 24-часова стачка.

Авиодиспечерите стачкуват два дни, което докара до отменяне на полети за през днешния ден и на следващия ден.

" Да спасим опазването на здравето " скандираха медицинските чиновници в държавните лечебни заведения на огромна протестна проява. Синдикатите сигнализират, че има дефицит на лекари и експерти в лечебните заведения, упорстват всички медици на предна линия да бъдат включени в листата на рисковите специалности с по-високо възнаграждение.

Неочаквано митингът на преподавателите беше подсилен от стотици възпитаници и студенти. Те недоволстват от всички проблеми в просветителната система - от неналичието на преподаватели по съществени предмети до понижаване на паралелките на не повече от 15 души. Ученици предизвикаха полицията като хвърляха камъни, органите на реда овладяха напрежението.

В последния миг работещите в метрото се отдръпнаха от стачката, с цел да обезпечат на хората опция да стигнат до работните си места. Но доста от водачите на градските рейсове стачкуват.

Най-силно стачката се усеща във въздушния превоз, където от през днешния ден в двудневни митинги са чиновниците във въздушния надзор на гръцките летища.

Авиокомпаниите анулираха за два дни полетите си от и към Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР