Протестите във Франция взеха четвърта жертва, съобщи bTV. Тя е

...
Протестите във Франция взеха четвърта жертва, съобщи bTV. Тя е
Коментари Харесай

Протестите в Париж взеха четвърта жертва

Протестите във Франция взеха четвърта жертва, заяви bTV.
Тя е жена на 80 година Загинала, откакто я улучили с резервоар със сълзотворен газ, до момента в който гледала митингите от прозореца на жилището си в Марсилия.
Междувременно измежду самите протестиращи против повишаването на горивата от придвижването на "жълтите жилетки " се появи недоразумение. Част от тях отхвърлиха да се включат в планувана за през днешния ден среща с министър-председателя на Франция Едуар Филип. Някои от членовете на групата обясниха, че са получили смъртни закани от най-крайните протестиращи, предупреждавайки ги да не влизат в договаряния с държавното управление, заяви Би Би Си.
Акциите на "жълтите жилетки " започнаха в средата на месец ноември. В началото те бяха ориентирани против повишението на налога върху горивата. След това прераснаха в неодобрение против политиката на държавното управление.
Наричат се по този начин, поради светлоотразителните жилетки, които носят по време на митингите и които са наложителни за водачите на всички транспортни средства според френския закон. Движението се зароди в обществените медии и откри поддръжници и измежду политици.
Президентът Макрон, който в понеделник свика незабавно съвещание по сигурността, упреква политическите си съперници, че са "яхнали " митинга, с цел да блокират провеждането на програмата му за промени.
Засега не се разисква въвеждането на изключително състояние, макар че министри позволиха тази опция. Междувременно Макрон анулира планувано посещаване в Сърбия поради опасения, че рецесията може да се разрасне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР