Протестите в Ирак продължават. Те започнаха си искане за повече

...
Протестите в Ирак продължават. Те започнаха си искане за повече
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Исканията на протестиращите в Ирак се радикализират

Протестите в Ирак не престават. Те започнаха си искане за повече работни места, завършек на корупцията и по-добри публични услуги. В момента настояванията се редикализират. В митингите вземат участие младежи на възраст от 18 до 25 години, родени след свалянето на режима в Ирак.

В рамките на 16 години в струната се е появила една политическа класа, която у корумпирана. В Ирак има разнообразни въоръжени милиции, към ръководещата партия. Фактически няма страна, съобщи журналистът Мохамед Халаф в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.

Моделът, открит в Ирак след 2003 година, разделянето на властта на етнически и религиозна води до това, че постовете в страната се раздават на родственици и другари на ръководещите. От рухването на режима до в този момент от иракската хазна са източени към 700 милиарда $, твърди Халаф. Не се знае къде тъкмо са отишли тези пари, известно е, че са в сметките на разнообразни политически партии.

Расте броят на убитите по време на митингите. Към днешна дата те са към този момент 300. Вчера беше спрян интернетът.
 Осми следващ ден на митинги в Ирак Осми следващ ден на митинги в Ирак
Антиправителствени митинги в Ирак за осми следващ ден. Хиляди недоволни излязоха и през днешния ден по улиците на доста иракски градове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР