Протестите на майките на деца с увреждания продължават. И тази

...
Протестите на майките на деца с увреждания продължават. И тази
Коментари Харесай

Църквата се моли за децата с увреждания, майките им продължават протеста

Протестите на майките на деца с увреждания не престават. И довечера се чака те да излязат пред Министерския съвет в София и няколко други огромни града на страната с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Майките се заканиха, че няма да спрат да стачкуват, до момента в който оставката не стане факт. Повод за реакцията им станаха думите на Симеонов по техен адрес, че са " група кресливи дами " с " сякаш заболели деца ".
Втори ден на митинги с искане за оставка на Валери Симеонов Недоволството е подбудено от коментар на вицепремиера, че майките на деца с увреждания са "кресливи дами " с "уж заболели деца "
Вицепремиерът към този момент разгласи, че няма да подаде остава и застава зад думите си, които били извадени от подтекста и неверно разбрани.

Очакваше се през днешния ден да има и контрапротести в негова отбрана, само че Симеонов прикани такива да не се провеждат.

Молитва

Православната черква разгласи днешния 24 октомври като ден за Молитва за децата с увреждания. Решението беше взето при започване на месеца.

По този мотив в столичния храм „ Покров Богородичен” тази заран ще бъде отслужена архиерейска света Литургия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР