Протестите на хората са напълно справедливи. Цените на горивата в

...
Протестите на хората са напълно справедливи. Цените на горивата в
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не знам защо е този страх дали ще правя нещо

Протестите на хората са изцяло обективни. Цените на горивата в България в действителност би трябвало да бъдат по-ниски. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова в предаването " Шоуто на Слави ".

" Още при започване на митингите зададох своите 6 въпроса към властта, свързани с въпроса за горивата. Не е обикновено при най-нисък данък и индустриални разноски бензинът да не е най-евтин. Защо са високи цените – на този въпрос би трябвало да отговори страната. Ясно е, че ОПЕК не е в София. Истинският въпрос, на който страната би трябвало да отговори, е има ли свободен конкурентен пазар в България. Когато институциите мълчат, хората задават въпроси през митинги ”, разгласи Манолова

В тази връзка тя разяснява думите на премиера Бойко Борисов, който разгласи, че съгласно него няма монопол на пазара за горива и търговците могат да зареждат горива и от прилежащи държанви, където също има рафинерии.

" Според специалисти, в случай че си внесеш цистерна от Румъния или Гърция, какъвто съвет даде министър-председателят, в случай че нямаш данъчен склад, тя ще ти излезе златна ”, изясни Манолова.

" Институциите не ми оказват помощ да си правя работата. Но най-малко дано не ми пречат ", разгласи още тя и отговори на въпроса желае ли да бъде министър председател.

" Искам да бъда омбудсман и да си прави работата, както хората чакат от мен. Мисля че и хората желаят да съм омбудсман. Работата като омбудсман ми харесва повече от тази на политик, в този момент съм по-полезна. Като омбудсман съм по-добра, в сравнение с като партиен политик ", сподели още публичният бранител. 

" Сега не съм член на Българска социалистическа партия, тъй като заемам служба... Бъдещето ще покаже какво ще върша. В момента ми се коства неуместно да съм член, на която и да е партия ", акцентира тя.  

В последните месеци даже се загатва, че Мая Манолова може да бъде част от напълно нов политически план и даже да го оглави, а по този мотив разяснява:

" Ако реша да върша нещо, ще го разгласи обществено, транспарантно, пред всички хора, а няма да го прави незаконно. Не зная за какво е този боязън и терзание дали ще върша нещо ”, съобщи Мая Манолова./ канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР