Протестите и причините те да са разразят са симптом за

...
Протестите и причините те да са разразят са симптом за
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Протестите са симптом за проблеми в управлението

Протестите и аргументите те да са разразят са признак за проблемите в ръководството. Природата на държавното управление е комплицирана, то е несигурно. Това разяснява в „ Денят онлайн с Наделина Анева ” по NOVA NEWS политологът Александър Маринов.

Според него участниците в ръководството, отвън ПП-ДБ са побързали да се разграничат. „ Това е огромно тестване поради метода на реакция и държание на държавното управление. Цялата сглобка е построена въз основата на краткотрайно съвпадане на ползи и докога ще съществува нежното равновесие е мъчно да се реши ”, добави Маринов.

По думите му с решението по отношение на зърнопроизводителите, кабинетът се е саморазклатил.

„ Решението е потвърдено неправилно, както и методът, по който беше взето, Никакъв разговор не е имало, колкото и да извърта министър председателят това не е правилно ”, акцентира политологът. Той добави, че е имало е ненужна словесна експанзия. „ Целият поземлен бранш от дълго време сложи своите проблеми и настоя за решения, които липсват. Рано или късно подобен митинг щеше да се случи ”, сподели още той.

Маринов посочи, че когато и това държавно управление да бъде развалено, ще бъде значим освен действителният мотив, само че и обяснението за него. По отношение на локалните избори, съгласно него, картината в София е объркана и е мъчно да се планува какво ще се случи.

Маринов акцентира, че ползата на президента е България да се ръководи добре. „ Президентът предложи на Денков да не сформира държавно управление, тъй като беше ясно, че е заченато в грях. Ще бъде несигурно и няма да прави работа. Това се удостоверява, действителните резултати от работата на държавното управление клонят към нула ”, добави Маринов. Според него президентът няма запас да клати държавно управление, а има позиция, която показва.

По отношение на смяната в Конституцията Маринов сподели, че всички които поддържат плана, ще си понесат отговорността. Той посочи, че следва в четвъртък да бъде импортирано съобщение в Народно събрание, че формираният предприемчив комитет стартира да събира подписи за осъществяване на референдум за опазване на националния празник.

Александър Маринов добави, че няма информация и усещане президентът да обмисля политически план, който да заеме очевидно празната ниша в политическото пространство. Според него има фрапираща нужда от нещо ново.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР