Протестират малко лекари от Пирогов и тяхното мнение не съвпада

...
Протестират малко лекари от Пирогов и тяхното мнение не съвпада
Коментари Харесай

В "Пирогов" протестират малко лекари и мнението им не съвпада с това на другите, заяви Кирил Ананиев

Протестират малко лекари от " Пирогов " и тяхното мнение не съответствува с това на по-голямата част от личния състав на болничното заведение ". Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, в отговор на журналистически въпрос за митинга в най-голямата незабавна болница, който се организира през днешния ден с искане за оставката на шефа.

" Сигналът, който пристигна до мен, е от група лекари от болничното заведение, които са някогашни членове на КТ Подкрепа и които по избрани аргументи са били изключени от там. Тяхното мнение съгласно по-голямата част от работещите в " Пирогов " не отразява тяхното мнение ", разясни Ананиев, представен от Би Ти Ви. Той посочи, че е определил работна група, която е отишла на инспекция в болничното заведение още през вчерашния ден.

От управлението на " Пирогов " дадоха отговор през днешния ден, че няма да разясняват митингите, до момента в който не завърши инспекцията на здравното министерство

Протестиращите желаят оставката на шефа Асен Балтов. В писмо до здравния министър показват обвинявания за възходящото напрежение, " подбудено от безредното и некадърно ръководство на настоящето управление ", за " скандални назначения и безпричинно раздуване на административни длъжности с високи трудови хонорари за сметка на медицински чиновници " и за почистване на " неуместни сътрудници ".

Медицинските чиновници, излезли на митинг през днешния ден, се оплакаха и че нямат консумативи и медикаменти, в това число упойка и даже игли и чаршави за болнолежащиет, а заплатите им от 650 лева са " обидни " на фона на 20-часовите им наряди. Протестът им продължава и на следващия ден пред постройката на болничното заведение.

Конфликти сред чиновници на болничното заведение и шефа, назначен от служебния министър Илко Семерджиев през февруари тази година, има още от началото. Протест против Балтов имаше наскоро поради решението му да уволни целия екип в дежурния незабавен кабинет на 16 септември, който отказал да одобри и прегледа пациент, а малко преди този момент едно от емблематичните лица на " Пирогов " проф. Милан Миланов си потегли от там " разгневен " от метода на новия шеф към отстраняването му и се изрече неласкаво за него в телевизионии изявленията. След това Балтов си замени обиди и с един от зам.-директорите на болничното заведение във " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР